Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D5000 Ustawienia

mareksz
02-06-2009, 23:03
Zakupiłem niedawno moją pierwszą lustrzankę Nikon D5000 z obiektywem 18-55 i proszę was o pomoc w ustawieniu własnego profilu ponieważ nie wiem dokładnie jaką funkcje włączyć a jaką nie Z góry dziękuje

kronos28
02-06-2009, 23:11
przeczytac instrukcje - tam jest jasno i wyraźnie napisane co do czego jest i co robi...

A jak sama nazwa wskazuje to są to ustawienia własne... czyli personalne... czyli twoje... czyli kazdy może i zapewne ma to inaczej ustawione, bo ile osób tyle preferencji

D.Anihilati
02-06-2009, 23:15
Zakupiłem niedawno moją pierwszą lustrzankę Nikon D5000 z obiektywem 18-55 i proszę was o pomoc w ustawieniu własnego profilu ponieważ nie wiem dokładnie jaką funkcje włączyć a jaką nie Z góry dziękuje

Gdyby odpowiedz byla jednoznaczna to chyba by nie pozostawiali tego do wyboru uzytkownikowi.
Porob zdjecia i wtedy powiedz co Ci sie w nich podoba a co nie, to moze uzyskasz podpowiedz, co zmienic w ustawieniach a co w podejsciu do fotografii.

rastula
03-06-2009, 12:26
najlepsze ustawienie aparatu

obiektywem do przodu, lcd do tyłu, lampa na górze, wizjer przy oku

DZIAŁA ZA KAŻDYM (prawie) RAZEM :)

sorry, nie mogłem się opanować :)

velaskez
03-06-2009, 12:35
No nie...ten ma odchylane LCD to nie trzeba się aż tak ciorać jak na przykład robisz zdjęcia z niskiej perspektywy.

mmmak
03-06-2009, 15:00
ee nabiajacie sie panowie.

zaraz sei dowiecie ze jestescie tacy a tacy bo wysmeiwacie pytanei noego uzytkownika ktory jak w kazym tego typu poscie napisze ze instrukcje wielokrotnie przeczytał i podobne tematy ale chciałby jednak sprawdzonych i najlepszych ustawien

rastula
03-06-2009, 16:04
No nie...ten ma odchylane LCD to nie trzeba się aż tak ciorać jak na przykład robisz zdjęcia z niskiej perspektywy.

no ale chodzi o "najlepsze" ustawienia

wiadomo, ze uchylany lcd jest "nieprofesjonalny" i właściwie dyskwalifikuje d5000 jako lustrzankę ;-)

no ale żeby być konstruktywnym - napisze jedno z forumowych przykazań

"w nefach robić będziesz i nie będziesz miał innych formatów przede mną" :)

ps.

ja ustawiam jeszcze wyostrzenie na + - lepiej się ogląda na lcd - ale i tak każdy nef obrabiam w kompie ...

velaskez
03-06-2009, 20:41
Ej...czy ja napisalem ze odchylany jest nieprofesjonalny?! Cos macie w glowie.....ja tylko wychwalilem mozliwosc zmniejszenia ilosci ciorania jakie czasem uprawiam.
Do kolegi mareksz - poczytaj intrukcje jak kronos powiedzial.

kronos28
03-06-2009, 21:02
no i tymi radami zamykamy wątek - i błagam - czytajcie instrukcje tudziez szukać na forum...