Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Będzie padać...
kronos28
27-05-2009, 17:20
A taki polny widoczek na 5 minut przed faktem mego lekkiego zmoknięcia...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/my.php?image=dsc1284male.jpg)
:)
Piotr_ek
27-05-2009, 17:34
No ładne poletko. Bardzo dobry pomysł z GO. Zdjęcie dzięki temu staje się ciekawą kompozycją wieloplanową. Praktycznie na każdym centymetrze kwadratowym kadru coś się dzieje. No i trafiłeś w mój gust z tym drzewkiem. Nie wiem czemu ale ja po prostu ubóstwiam takie spokojne, ciche, rosnące sobie beztrosko w polu drzewka.
Równie dobrze mogłeś zrobić ta fotografię z zastosowaniem żabiej perspektywy. Wówczas kępki trawy były by nieco większe. Ale zrobiłeś to tak a nie inaczej i też bardzo mi się podoba.
Do tego dobry i to co najważniejsze estetyczny post-processing. Dobre kolory.
Jestem na TAK. Jak najbardziej prawidłowy landszaft.
Świetne! Kolorystycznie i kompozycyjnie super. Bardzo, bardzo mi się to zdjęcie podoba :)
Marcin T
27-05-2009, 22:27
Dla siebie by lekko ocieplił, kompozycyjnie jest rewelacyjnie. o GO napisał już Piotr_ek i podzielam to zdanie :)
Jest poprostu ładnie.
kronos28
28-05-2009, 12:50
a dziękuję :)
Myślałem nad cieplejszymi barwami ale jakoś ostatnio ocieplanie barw jakoś mi sie nie widzi - wszystkie moje foty lecą w chłodniejszą tonację. Nie wiem czemu tak jest - nie pytać :D
Co do kadru - myślałem podejśc bliżej drzewka i zrobić je bardziej dominującym w kadrze ale jakoś wtedy to wszystko zbytnio ciążyło na prawą stronę.
Co mnie wkurza to ta bruzdka ziemi na dole pomiędzy zbożem... ale musiałem w niej stać, bo już widziałem jak na mnie patrzył sąsiad owego rolnika co to pole ma. Pewnikiem z myślą "że cenne zboże tratuje..."
Bardzo eleganckie. Świetna zieleń. A z tak drobniutkich uwag - występlowałbym tą (chyba) wieżę radiową w centrum horyzontu i ten drobny fragment na skraju kadru po prawej stronie drzewa. No i DRUTY !!!
Ja nie wiem czym wy sie tak zachwycacie, kadr jest poprawny, ale przeciez na tym zdjeciu wcale nie ma światła, jest płaskie jak deska.
podoba mi się fota - a szczególnie kolor nieba :-D
Klasyczne, całkiem przyjemne.
borregaard
28-05-2009, 15:57
Dobry kolor,fajny kadr.
kronos28
28-05-2009, 19:12
B No i DRUTY !!!
tak czekałem aż ktoś to zauważy mimo że w tej rozdzielczości prawie ich nie widać :D a że jestem leń patentowany to mi sie po prostu nie chciało :mrgreen: