Zobacz pełną wersję : Capture nx 2-pomocy
Witam, wlasnie zainstalowalem darmowa, 60 dniowa wersje. Kurcze za bardzo nie wiem co i jak. Moze ktos wiem gdzie znajde instrukcje:-)? Nie wiem gdzie wyostrzyc, wyprostowac, rozjasnic dana czesc zdjecia, itp. Widze tylko w panelu z lewej strony: adjust i filter, reszta nie wiem gdzie sie schowala:-)
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam,
Radek
ftp://ofODQgVp:
[email protected]/Manuals/Z9xtEGgYK_/CNX2_pl01.pdf
krakow.photo
26-05-2009, 23:15
Wszystko w przystepnych lekcjach, z przykładami (też video) jest tu: http://www.capturenx.com/en/index.html
:-)
nikoncat
19-06-2009, 15:52
Witam,wlasnie sie zalogowalam tutaj 1-szy raz szukajac pomocy na temat Capture NX 2 a trafilam dosc szybko na Twoj watek Mich77.
Nie chcialabym zaczynac nowego watku,poniewaz problem jest na pewno bdb znany.Otoz mialam triala w zestawie z zakupionym D90,ktory nie wywolywal RAWow,teraz mam dalej NX2 i nadal nie moge ich wywolywac?
O co chodzi?
Prosze o pomoc?
Slyszalam wiele dobrych opini na temat tego programu,wiec jestem zaskoczona ze nie moge z niego korzystac.
Dziekuje z gory za pomoc
Trochę mało danych. A wpisałaś kod z opakowania płyty?
A jaką masz wersję? Bo może ta Twoja nie ma jeszcze wsparcia dla NEFów z D90? Ściągnij najnowszą ze strony Nikona (2.2.0 bodajże) i zobacz czy dalej masz to samo. U mnie trial działa bez problemów.
Witam,wlasnie sie zalogowalam tutaj 1-szy raz szukajac pomocy na temat Capture NX 2 a trafilam dosc szybko na Twoj watek Mich77.
Nie chcialabym zaczynac nowego watku,poniewaz problem jest na pewno bdb znany.Otoz mialam triala w zestawie z zakupionym D90,ktory nie wywolywal RAWow,teraz mam dalej NX2 i nadal nie moge ich wywolywac?
O co chodzi?
Prosze o pomoc?
Slyszalam wiele dobrych opini na temat tego programu,wiec jestem zaskoczona ze nie moge z niego korzystac.
Dziekuje z gory za pomoc
Która wersja? Bo 2.0.0 najczęściej spotykana na płytkach nie czyta plików z D90.
Ale to dziwne, że trial dołączony do D90 nie czytał jego plików.
Widac Nikon nie mysli i laduje plyty do pudelek bez patrzenia ;) Swoja droga, przy uruchomieniu powinno Ci wyskoczyc, ze jest dostepna nowa wersja i zeby dokonac aktualizacji.
nikoncat
19-06-2009, 18:42
Posiadam wersje 2.0.0 i nigdy przenigdy nawet trial nie chcial mi otwierac NEFow--uwazam to za lekkie przegiecie ze strony nikona,takie kupowanie kota w worku...
A moze w ustawieniach po otwarciu trzeba jakies opcje zaznaczyc o ktorych ja nie wiem?
nikoncat
19-06-2009, 18:47
@Piotr-dzieki za rozwianie moich watpliwosci odnosnie wersji 2.0.0,ktora nie czyta z D90....Troche zenujace,coz
Wypada mi w takim wypadku sciagnac Camera Raw i wrocic do wlosci PS
Dziekuje wszystkim za pomoc i tych kilka slow
Pozdrawiam
@Piotr-dzieki za rozwianie moich watpliwosci odnosnie wersji 2.0.0,ktora nie czyta z D90....Troche zenujace,coz
Wypada mi w takim wypadku sciagnac Camera Raw i wrocic do wlosci PS
Dziekuje wszystkim za pomoc i tych kilka slow
Pozdrawiam
Wystarczy ściągnąć aktualizację ze strony Nikona (wersja 2.2.0 do windows (http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/27195) lub macintosh (http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/27199/related/1)) i wszystko będzie działać.