Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cukierkowo
Fotka z Drohiczyna - Góra Zamkowa.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/05/_DSN4230_800-1.jpg
źródło (http://marcin.dobry.pl/zdjecia/_DSN4230_800.jpg)
nie widzę tu cukierka, widze normalne zdjecie na dłuzszym czasie
Nie jest źle - ja bym widział tu jakąś ładną winietę:).. i trochę ciemniejsze - bardziej dramatyczne niebo.
Nie jest źle - ja bym widział tu jakąś ładną winietę:).. i trochę ciemniejsze - bardziej dramatyczne niebo.
Racja - niebo ciemniejsze! Co do winiety - sprawdzę.
Karbulot
26-05-2009, 11:40
Jak dla mnie chaos, poza tym fotka plaska.
Nawet dalekie obiekty sa wyostrzone, GO upadlo.
Poza tym drzewa przeslaniaja ten prawy domek.
Te drzewa to dla mnie dodatkowy urok widoku. A w krajobrazach dbam o GO=oo :)
Gdyby lekko dodać kontrastu i podbić kolor i w związku z tym, że centralnie kadrowałeś przyciąć w kwadrat z ramką wyszłoby bardzo dobre zdjęcie. Nie jest to cukierek i o tyle nim nie będzie o ile będzie tak utrzymane w jesienno/zimowej tonacji ale na pewno jest miłe dla oka.
Dziękuję za cenne rady. Co do kolorów - wydawało mi się, że jest już nawet nazbyt nasycone.
Dziękuję za cenne rady. Co do kolorów - wydawało mi się, że jest już nawet nazbyt nasycone.
Jeśli używasz PSa to dodaj nieco Match color.
Wykorzystuję wyłącznie Capture NX2. Nie kojrzę co robi taka funkcja.
Ja głównie bazuję na PS cs4. Zapytaj kolegę Harba o NX2 jak najlepiej podbić kolor :) .
borregaard
26-05-2009, 18:11
Też niie uważam tego za cukierek..Przyjemnie jest.
wojtek6308
26-05-2009, 18:19
Jest bardzo przyjemnie :) , i do cukiereczka jeszcze daleko :)
Dziękuję za budujące opinie. Mi się wydawało, że zbyt nasyciłem kolory, ale nie wiedziałem co tak naprawdę o tym sądzić. Gdy zmniejszałem nasycenie to znów było blado.
Kolorki OK.
Kadrowo poszedłbym za radą kulten'a.
Podoba mi się ta fotografia, ale mimo wszystko zobaczyłbym po poprawkach