Witam.Zastanawiam się nad kupnem katy pamięci SD do Nikona V1.Myślę o SANDISK 32GB SD SDHC Class 10 EXTREME 45MB/s UHS-I.Czy V1 obsłuży tą kartę?Może kupić wolniejszą?Czy za miast 32GB kupić 2x16? Będą kręcone filmy w HD.
Szukaj
Witam.Zastanawiam się nad kupnem katy pamięci SD do Nikona V1.Myślę o SANDISK 32GB SD SDHC Class 10 EXTREME 45MB/s UHS-I.Czy V1 obsłuży tą kartę?Może kupić wolniejszą?Czy za miast 32GB kupić 2x16? Będą kręcone filmy w HD.
Jak najbardziej obsłuży, powiem więcej - będzie się na niej bardzo przyjemnie pracować. Szkoda, że temat martwy, bo na pewno już kupiłeś - podziel się wrażeniami!
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Zdecydowanie polecam dzielić takie pojemności, przynajmniej na pół. Zgubisz, coś się wysypie - mniejsze straty. 16 giga to też sporo.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
czy d90 obsługuje karty sd 16 gb ? Mam 8 Ale przydała by się jeszcze jedna...może większa?
Z8 + FTZ II | S 24 1.4 ART | Z 35 1.8 S | Z 50 1.8 S | N 85 1.8 G | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
dzieki za info. 16gb tylko tosi i panasinica. Ktora karta bedzie najszybsza? Z naciskiem na słowo najszybsza jakies testy mile widziane pisze z n8
To, że Nikon zatwierdził jakieś konkretne karty, to nie znaczy, że inne nie będą prawidłowo działać. Ważne, żeby były znanych producentów, jak najszybsze (class 10) i przede wszystkim oryginalne.
ja mam 8 gb extreme nr 6. Czytałem że karta nr 10 to jest ta sama karta co 6 tylko inna naklejka. Że różnice dopiero widać na nowych lepszych czytnikach pamięci. Czy nikon d90 odczuje różnice?
Między class 6 i 10 poczujesz różnicę, jak będziesz robił długie serie - kwestia opróżniania buforu puszki. O tempie zrzucania zdjęcia na dysk nie wspominam, bo to się rozumie samo przez się, nawet w czytnikach USB 2.0.
Skontaktuj się z nami