Tak, używam tego obiektywu i sobie go chwalę.
Szukaj
Tak, używam tego obiektywu i sobie go chwalę.
Binko
Mogę polecić również kultowy obiektyw Nikkor AF-S 80-200/2,8 D IF ED. Ostry jak żyleta od pełnej dziury, AF-S znakomicie pracuje. Obiektyw fenomenalnie pracuje z D90 i D200.
NIKON SYSTEM
chyba na tresowane ptakite 80mm ci sie przydają
KUBAS95 - pojechałeś teraz200mm na ptaki to jak rycerz pisze... chyba tresowane... 300mm to jest tak sobie a co dopiero 80 czy 200mm
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
MARIUSZ888 - mi spokojnie wystarcza, nie muszę go przymykać nawet do f4,5. W porównaniu do Sigmy 100-300/4 to bajka![]()
NIKON SYSTEM
Nie chodzi o ostrość - której S 100-300/4 w przypadku dobrego egzemplarza nie brakuje (samego mnie zatkało jak potem analizowałem fotki z tego szkła pod kątem ostrości...) a 100mm to przepaść - 80-200 to super szkło ale do ZOO a nie do przyrody w lesie czy na łąkach - oczywiście można robić i 50mm ale po co się zadręczać - w przypadku dzikich zwierząt im większy dystans roboczy tym lepiej a 100mm to jak dla mnie nie tylko przepaść ale i 200mm to MZ żadna ogniskowa do przyrody - 200mm to nawet i czasem w zoo zabraknie długości jak zoo jest odpowiednio duże![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
stefq
A JA tobie polecam N-300f4.0
Bardzo fajne szkiełko, ostrzy znakomiciewarte jest swojej ceny .
POZDRAWIAM !
ŁUKASZ SZIN
D80 / MB-D80 / SB 800 / N 17-55 f 2.8 / N 105 VR f 2.8 / N 300 f 4.0
Dawno mnie tu nie było.. i proszę jak się temat rozwija.. od kurzu do ptaków![]()
Troszkę gratów w ciężkiej torbie....
Skontaktuj się z nami