tylko, że "książka czasowo niedostępna"
Szukaj
tylko, że "książka czasowo niedostępna"
Hmm. To zależy z jakiego poziomu startujesz. Jeśli kupiłeś w ciemno Kelby-ego to zakładam, że coś w tych klimatach Ci się przyda. Ja bym za kilkoma kolegami polecił jednak kolejnego Kelbyego - System 7 punktów. Jeśli nie pracujesz w PS-ie na co dzień i będziesz miał jak i ja taki problem, że czegoś się nauczysz, potem będziesz miał tydzień, dwa, trzy przerwy i znowu będziesz się tego uczył niemal od początku to ta książka prezentuje fajne podejście do sprawy. Facet opisuje pełną obróbkę kolejnych 21 zdjęć od startu po efekt końcowy. Gdy się przybijesz przez kilka, kolejne stają się stopniowo coraz bardziej odruchowe i o to właśnie w tej książce chodzi. Niedawno pokazało się polskie tłumaczenie więc możesz skoczyć do Empiku i obejrzeć. Jest jeszcze jedna książka, którą mogę spokojnie polecić, ale ona jest dość zaawansowana. Ja czytam ją trochę jak podręcznik do fizyki kwantowej - z dużym zainteresowaniem ale powoli- Photoshop Korekcja i separacja - Dan Margulis. Super książka o korekcji koloru. Facet jest specjalistą najwyższych lotów.
Pozdrawiam
a tak na marginesie - jak kto w mieście salon "Kol-porter@"to warto tam zajrzeć - przeceny znaczne na wszystkie pozycje (książki nas interesujące też) - bo się likwidują
![]()
Z tymi ksiązkami Amerykanow trzeba ostroznie...Są do bolu komercyjne.Facet b.rzadko traktuje temat calosciowo.Niestety wybiera fragmenty i....umieszcza w nastepnej książce;(A my placimy. Tak jest z Kelby'm tak z doskonałym B.Petersonem,ktory wydal o ekspozycji dwie (!!) książeczki,a normalnie cala zawartosc zmiescila by sie w jednym tomiku.BTW ksiazki bardzo pozyteczne i dla kogos,kto chce sie pobawic powaznie ekspozycją - b. praktyczne.Obydwaj Ci pisarze niestety piszą masakrycznie infantylnym jezykiem nafaszerowanym pseudodowcipami.Jezeli do tego dodac slabego tlumacza mamy calosc paradoksalnie calkiem ok merytorycznie ale na fatalnym poziomie edytorskim i redakcyjnym.W sumie nie ważne,ważne są foty.Juz nie nudze,ale mnie wkurzyly ostatnio niepotrzebne zakupyw necie.Ksiazke trzeba <wymacac> przed kupnem jak nową puszke w sklepie
pozdrawiam
st
camera obscura i ta i ta...
parę fotek
Jeśli ktoś chce zobaczyć "prawdziwe oblicze" Kelby'ego, to polecam filmiki z tej strony, np.: http://www.photoshopusertv.com/2009/...6-may-18-2009/ Widać, że gość lubi i umie nawijać z charakterystycznym dla siebie dowcipem, kreować się na gwiazdę, itp.
Pzdr
M
http://www.flickr.com/photos/marcinko137/
Skontaktuj się z nami