To już wiem o co chodzi. Dzięki EOT.
Szukaj
To już wiem o co chodzi. Dzięki EOT.
Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118
Chyba dalej Cię nie rozumiem - jeżeli chodzi Ci o zmianę jakiegoś parametru a pozostałe dalej maja być automatycznie zmieniane to nie jestem przekonany czy chodziło o zmianę czasu lub przysłony - bo generalnie zdjęcie bedzie tak samo naswietlone (oczywiście zmienią się GO i ew rozmycia związane z ruchem). Bo jeżeli chcesz skorygowac niedoświetlenie to tego nie da się zrobić w ten sposób. pozostaje wtedy tryb M lub cos o czym boję się pisać bo dopiero może wywołać lawinę pytań, ale co tam. Możesz użyć korekcji espozycji.
A tryb AutoM to rewelacja - trzeba to do Nikoan wysłać (nie jestem złośliwy - ale to mnie rozbawiło)
Pozdrawiam
Nie skreślajcie Lwiecza ! Widać,że chłop drąży uporczywie i na pewno dojdzie do dobrych wyników.
Pozdrawiam
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
W trybie P aparat dobiera automatycznie wartości czasu i przysłony (wg wykresiku ktory jest chyba w instrukcji). Jakkolwiek istnieje możliwość ingerencji w te ustawienia. Fleksja programu to dobór innych wartości pary czas i przesłona ale ZAWSZE takich które dają identyczną (prawidłową) ekspozycję.
Pozdrawiam:
Jaromir
A ja go Lwiecza chyba calkowicie rozumiem. Jak sie nie myle chodzi mu o to, aby byl taki tryb ktory sam dobierze odpowiednie wedlug siebie parametry (AUTO), ale po przekreceniu ktorego kolwiek pokretla umozliwia skorygowanie parametry przyszlony i czasu NIEZALEZNIE - odwrotnie niz w trybie P
D70 | Tamron 28-75/2.8 | SB-800 |
Czyli chciałby takie A/P/S. Niby jest P ale jak czymś pokręci to reszta parametrów sie nie zmienia. Nie wiem, moze jakiś patentZamieszczone przez ANalfabeta
?
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
ANalfabeta - wygrałeś 1-wszą nagrodę w konkursie rozumienia tekstu
Rayden ->![]()
Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118
Numer konta do przelania nagrody podaje na PWZamieszczone przez Lwiecz01
![]()
Nagrodę mogę przelać z butelki do szklanki lub kufla najwyżej))
Skontaktuj się z nami