Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Full auto to pełna automatyka i koniec. Chcesz mieć ekspozycję auto i pogrzebać w BB i punktach AF wrzucasz tryb P i po ptaszkach. A tak w ogóle warto byłoby przeczytać dokładniej instrukcję bo "produkujesz" tematy z prędkością dźwięku w sprawach oczywistych

Domyślnie

No dobra - siedzę cały dzień w "fabryce" - instrukcji na biurko nie wyciągną - a dostałem prikaz w wątku o kursie foto, żeby pytać ) Więc pytam, bo jak jestem o 20:00 w domku, to instrukja się czyta wolniutko, oj wolniutko...

Czyli w takim razie jak przestawię na P to mogę grzebać w WB i AF bez ustawiania przesłony, czasu itd... ?
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Domyślnie

Dokładnie tak, napisałem o tym wyżej, ale jeśli potrzebujesz powtórnego potwierdzenia to potwierdzam

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lwiecz01
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Chcę mieć full Auto, które umożliwi zmianę w WB i AF
    Do tego służy program P (dodatkowo oferuje fleksję programu)

Domyślnie

O Jezus Maria Józef )

No to pięknie, Nikon zrobił to co chciałem ) Jeszcze to dzisiaj sprawdzę w domku, czy to na pewno to, co chciałem
    Dzieki.

PS. A tak swoją drogą, to takie właśnie wątki przydadzą się najbardziej osobom, które kupiły sobie nową lustrzankę i szukają podstawowych informacji na forum, których zwykle nie ma, bo albo wszyscy to wiedzą, albo odsyłają do instrukcji. Instrukcja się czyta - zawsze najpierw czytam instrukcję

[ Dodano: Wto 22 Lut, 2005 ]
    Co to jest fleksja programu ?
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Domyślnie

Mam jeszcze małą wątpliwość czy wiesz co to ekspozycja ale może zbyt nisko Cię oceniam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lwiecz01
    PS. A tak swoją drogą, to takie właśnie wątki przydadzą się najbardziej osobom, które kupiły sobie nową lustrzankę i szukają podstawowych informacji
    Nie sadze aby ten watek spelnial taka funkcje.
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Lolas - > a to już Twoje osobiste odczucie....

PawelC -> czy dajesz mi do zrozumienia, że w trybie P mogę sobie ustawiać ekspozycję ? A to też się przyda...

Domyślnie

czy ja coś mogę powiedzieć czy nie za bardzo... ale wydaje mi się że wątek już jest lekko przesadzony... uczymy człowieka obsługi aparatu ?
    boli mnie kolano czasem

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Co to jest fleksja programu ?

Mozliwosc przesuniecia proponowanego przez aparat ustawienia czas/przeslona

W trybie P gdy zwiekszysz przeslone o jedna dzialke aparat automatycznie zmieni czas naswietlania o ta samą wartosc

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów