Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: mój debiut

Domyślnie

I tu mam właśnie, dylemat co do ostrości jak właściwie w portrecie uchwycić twarz,jak w postach wyżej np.zbyt anatomiczne szczegóły,a teraz brak ostrości?
    Fotki specjalnie rozmiękczone w obróbce by zatuszować ewentualne mankamenty.
    Jej atrybut,a tu jak w fotografii są gusta i guściki ja uważam że jest ładną kobietą. moja żona też tak uważa
    Wszystkie rady i opinie są bardzo cenne a w 4 chyba przesadziłem z korektą.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Ostatnia ze wszystkich najlepsza... ale nie martw sie.. portret nie jest łatwy... ja sie staram od dawna i wciąż fiasko...

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    I tu mam właśnie, dylemat co do ostrości jak właściwie w portrecie uchwycić twarz,jak w postach wyżej np.zbyt anatomiczne szczegóły,a teraz brak ostrości?
    Fotki specjalnie rozmiękczone w obróbce by zatuszować ewentualne mankamenty.
    Jej atrybut,a tu jak w fotografii są gusta i guściki ja uważam że jest ładną kobietą. moja żona też tak uważa
    Wszystkie rady i opinie są bardzo cenne a w 4 chyba przesadziłem z korektą.
    Ostrość w portrecie mz tylko na oczy...

Rozmiękczenia tak, ale nie bez przesady, bo wychodzi plastik... lepiej pobaw sie pędzelkami... i stemplami

Ładna kobieta, to nie wszystko

Domyślnie

rozstrzelać to Cię powinny modelki za to jak je pokazałeś :P a reszte już napisali wyżej :0
    keep going!
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

bardzo dziękuję za podpowiedzi.
    Jak to teraz mawiają,"panowie pełen szacun"

Domyślnie

hmm ja na twoim miejscu najpierw zrobilbym jedna fote i sie zastanawial czy zrobic nastepna ;/
    D3s/sb400+sc28/sb700/S24f1.4/S35f1.4/N50f1.8g/N70-200f4/N300:2.8 :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Ostrość w portrecie mz tylko na oczy...

Rozmiękczenia tak, ale nie bez przesady, bo wychodzi plastik... lepiej pobaw sie pędzelkami... i stemplami

Ładna kobieta, to nie wszystko
    nie rozumiem dwóch kwestii..primo.. czemu proponujesz autorowi pędzlowanie i stemplowanie? wydaje ci się ze bez tego się nie da?.. masz racje wydaje ci się..

drugie primo, znaczy secundo kto ci wmówił ze portret powinien być w ogóle gdziekolwiek "ostry" ? zamiast zabawy w PSie, proponuje lekturę portretów wykonanych przez Zofię Nasierowską. założę się o ostatnią krople rodinalu że jej portrety zostały by zjechane na tym forum
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

Mi nie odpowiada konwersja do B&W. Nie ma tam, według mnie, obróbki tylko po prostu z koloru zrobiony jest grayscale.

A po drugie, jeśli zamierzasz 'wygładzać' twarze to nigdy, przenigdy nie rób tego blurem czy innym automatycznym filtrem. Wychodzi to sztucznie i sprawia wrażenie braku ostrości. Tak się nie retuszuje twarzy, bo rozmazany pryszcz jest większy od nierozmazanego. Jest sposób na uzyskanie gładkiej cery, który zajmuje 5 minut.

Pozdrawiam

Domyślnie

Jeżeli to jest przykład tych możliwości o których napisałeś to chmmmm
    tu nie ma się co zastanawiać!
    Mogę tylko poprosić o pomoc w temacie bo ja sam tak jak napisane dopiero swoją przygodę z fotografią rozpocząłem
    i na pewno postaram się skorzystać z udzielonych lekcji !!!
    Bardo ładna dziewczyna,zaryzykował bym stwierdzenie (wyśmienita twarz do utrwalania na zdjęciach)
    A teraz odpowiem dla czego tyle fotek,to proste!
    Każda przedstawia inny punkt spostrzegania ludzkiej twarzy,modela.
    A wszystkie uwagi i opinie mam nadzieje TYLKO mogą pomóc by jak już zdecyduję się na następne zdjęcie było ono
    po prostu DOJRZAŁE na tyle by mogło zaistnieć wśród portretów!
    Jeszcze raz dziękuję za wszystkie opinie.

Domyślnie

Odezwij się do mnie na PW jakoś w poniedziałek (bo ja mogę zapomnieć), to sklecę mój sposób na wygładzanie twarzy bez zatracania tekstury i konturów.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów