Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: mój debiut

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

strzelać nie zamierzam... ale napiszę Ci co subiektywnie myślę o zdjeciach..

"uczennica".. faktycznie wyszła jak uczennica na zdjęciu do szkolnej gazetki.. brakuje tu ekspresji i dobrego światła (dopalałeś z lampy?)

Agnieszka na zdjeciu nr.2 wyszła natomiast bardzo sympatycznie.. chyba udało Ci się pokazać jej naturalną radość, jaka towarzyszy ludziom w jej wieku.. to duży plus.. natomiast kadr.. jest zbyt centralny i niezdecydowanie potraktowany górą.. nie mniej w dobrej jakości.

zdjęcia 3 i 4.. w zasadzie mają wspólne grzechy.. zbyt blisko, wręcz "anatomicznie" w zbyt ciasnych kadrach,nieprzyjemnie pocięta ładna buzia.

natomiast zdjęcie nr 5.. gdybyś zrobił je z innej perspektywy.. np z wody "na" modelkę, nie "od" modelki, myślę ze byłoby świetne (chyba nikt nie obiecywał ze będzie łatwo i przyjemnie.. czasem trzeba wejść po pas do wody.. koledzy od fotografii przyrodniczej coś o tym wiedza )

a że zdjęcia są w BW.. ? dla mnie to akurat zaleta.

pozdrawiam serdecznie dobrego światełka życząc
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

Tylko dwójkę bym pokazał.
    20/1.8 | 105/2.8 | ...

Domyślnie

zastanawiałem się co to jest "debiud" i teraz widzę
    ps strzelanie lampa w prosto w twarz to nie jest dobry pomysł a i usunięcie koloru to też nie jest zdjęcie czarno-białe

Domyślnie

swoje uwagi oparłem na subiektywnej ocenie i na tyle na ile pozwala mi stan wiedzy.. a i gustu..

co do zdjęć które dodałeś.. a co byś powiedział aby to zastane światełko, oświetlało twarz a nie plecy modelki? ..pzd
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

nr 3 całkiem fajna fotka

nr 1 bardzo słabo
    nr 4 zbyt plastikowa buzia

pozdrowionka

D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha

http://www.photoblog.pl/paul27

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Ostatnia ze wszystkich najlepsza... ale nie martw sie.. portret nie jest łatwy... ja sie staram od dawna i wciąż fiasko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    A mi samemu właśnie na tych jak to nazwałeś centralnych wręcz anatomicznych fotkach
    ta dziewczyna najbardziej emanuje swoim atrybutem,młodością i niewinnością!
    To oczywiście moje własne odczucie.
    A co jest jej atrybutem?

Co do zdjęć to niestety jestem na nie. Słabe kadry (zbyt ciasne), konwersja do BW, brak ostrości. Na 3 bardzo dziwna mina modelki. Jedynie 5 jako tako się broni się kadrowo. 2 ostatnie dyskwalifikuje tylne światło. Powinieneś dopalić lampą.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów