Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Tatry

Domyślnie Tatry

1. Widok ze Świnicy w stronę Kasprowego.

2. Tatrzański Park Narodowy.

Pozdro,
    Marcin
    Nikon...

Domyślnie

Latami jeździłem w Tatry więc nie jestem obiektywny co do oceny tatrzańskich krajobrazów. ... bo mi się każde bez wyjątku podoba... Ale osobiście unikam robienia zdjęć z samego wierzchołka, jeśli na horyzoncie są dalekie niskie doliny. A tam masz na zdjęciu nr 1., przekonałem się że często o wiele ciekawszy krajobraz występuje jeśli się zejdzie trochę ze szczytu, np. tak połowę różnicy wysokości pomiędzy tym co jesteś a tym co masz przed sobą. Spróbuj tak zrobić następnym razem i porównaj wtedy te zdjęcia, a sam ocenisz które ci się będą lepiej podobać.

Domyślnie

Pierwszy raz się wdrapałem na Świnicę więc musiałem zrobić zdjęcia z wierzchołka. Następnym razem spróbuje jak radzisz. Dzieki.
    Nikon...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

mnie oba kadry się podobają, ale...na pierwszym popracował bym trochę nad likwidacją przeniebieszczeń, podciągnął bym również delikatnie kontrast...na 2 chyba za długi czas naświetlania, bo choć wyszły szczegóły z cieni, to na wodzie i kamieniach nie wygląda to dobrze...przy tym kadrze przydało by się zastosować filtr pełny ND2 aby zmiejszyć kontrasty...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

na pierwszym brakuje mi troszeczkę kontrastu,drugie ciut za jasne.Kadry bardzo fajnie a swoją drogą to Tatry są takie,że "wychodzą dobrze" zawsze.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Na jedynce i tak podciągnąłem kontrast mocno, ale może jeszcze trzeba było. Nie mogłem się także pozbyć tego niebieskiego z lewej strony - taka była przejrzystość powietrza. Może jakiś filterek by się przydał... Tatry zawsze wychodzą dobrze ale czasami lepiej
    Nikon...

Domyślnie

Hm, góry! Bardzo udane zdjęcia, moim skromnym zdaniem. Zapierający dech widok na pierwszym i cudownie urokliwy zakątek na drugim.

Uprawnienia umieszczania postów