Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Coolpix P80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Coolpix P80

Czy coolpix P80 to dobry aparat ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

dzięki.
    a czy ktoś kto ma taki aparat może wyrazic swoją opinię na jego temat ? jakieś spostrzeżenia ? porównania ? np do minolty ? np. Z5 ? panasonica ? pentaxa ? czy jest to lepszy aparat od porównywalnych pod względem technicznym ? proszę o opinie

Domyślnie

Mam go ok 10 miesięcy w sumie nie jest zły ale 2 raz bym go nie kupił wybrał bym canon sx10 cena porównywalna możliwość robienia zooma podczas filmowania( optycznego) i gorąca stopka cięższy i sprawia solidniejsze wrażenie.
    canowa używałem ok 2h i różnice się czuje.

Domyślnie

ps jak chcesz mogę ci sprzedać swojego jest na gwarancji .

Domyślnie

nie najlepsze zdjęcia we wnętrzach,wolniejszy od modelu p60

Domyślnie

Hmm...polecam poczytać o aparacie Sony HX1 Jest co prawda trochę droższy - bo ok 1,6-1,7k zł.
    Bdb uniwersalny obiektyw, bardzo prosty w obsłudze, dobra matryca i procesor, bdb ergonomia, bdb makro, rewelacyjna f-cja panoram (TUTAJ pokazane i opisane jak to działa), zdjęcia o zmierzchu z ręki (aparat robi 6 zdjęć, tworzy z nich jedno zdjęcie) - TUTAJ pokazane jak to działa (ostatnie dwa zdjęcia katedry).

Szukając nie-lustrzanki dającej mi duże możliwości fotografowania i bdb jakość, najbardziej ku niemu bym się skłaniał.

Albo alternatywnie - ale trochę większy gabarytowo - Fuji S100fs - jedna z najbardziej polecanych hybryd na rynku.
    Poczytaj o tych aparatach

Nikonem P80 trochę się bawiłem - to coś podobnego do Olympus'a 570, Pentax'a - powiedziałbym ze bez rewelacji, oba odstające od powyższych. Panasonic - o którym modelu mówimy? Bardzo chwalony starszy, FZ50 z manualnym zoomem tak jak w Fuji, jego młodsi ale już mniej chwaleni bracia FZ28, ew FZ30?
    Z ciekawszych modeli dorzuciłbym jeszcze Canon'a SX1, lub jego "tańsza" wersje - Canon'a SX10. TUTAJ masz test porównawczy właśnie Canona SX1 i tego Sony HX-1
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Uprawnienia umieszczania postów