Szukaj
Zezuje czy a?
D90+18-105 ED VR + N35 1.8 + N SB900
Ogólnie całkiem przyjemnie.
Ale...
Obróbka: Nie pasowała mi ekspozycja, więc sobie obrobiłem trochę... Niestety rozjaśnienie całości, znacznie wybiela dłoń. Należałoby ją pewnie selektywnie przyciemnić chyba. Dziwnie ostro wyszły tęczówki, a 50-tka trochę zniekształciła perspektywę z tej odległości.
Mosad pokaz co stworzyłeś
Z tymi tęczówkami... chyba dziewcze juz takie ma... Nie zwrociłem na to uwagi robiąc jej zdjęcia!!! Nic nie poradze...
Tak właśnie nie jestem do końca przekonany, czy rozjaśnienie to taki dobry pomysł - zerknij: http://picasaweb.google.pl/kaipiso/Z...56063929153874. Gubi się trochę klimat... i piegi... (swoją drogą z czarnobiałym już obrazem nie zaszaleję przy obróbce- chciałem tylko sobie zobaczyć co by było gdyby...). Zatem chyba lepiej już jak jest, ale to rzecz gustu.
zamierzone czy nie.. mimowolnie jaśniejsza dłoń stała się zbyt mocnym akcentem w kadrze.. zresztą samo jej cięcie jest ... niefajne, delikatnie rzecz ujmującpzd
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
Bardzo ładna twarz, ciekawa ekspresja, dość tajemnicza. Sama twarz bardzo mi sie podoba.
Jednak dłoń na zdjęciu jest zupełnie niepotrzebna, wręcz przeszkadzająca. Nord tutaj napisał o złym ucięciu dłoni, chętnie bym posłuchał teorii na ten temat. Moim zdaniem nie chodzi tutaj o cięcie dłoni, ale o samo jej istnienie.
Z drugiej strony dłoń wprowadza pewien klimat spoczynku. Nie wiem. Może po prostu dłoń jest za duża i zbyt dominująca. Może powinna być bardziej w głębi, ostra oraz mniej wyeksponowana?
Bo sama twarz jest naprawdę bardzo ładna...
Lampą w oczy czy mi się zdaje?
Skontaktuj się z nami