Close

Strona 20 z 29 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 288

Wątek: Pentax K-7

Domyślnie

Zwróc uwage na: jakość/szybkość AF, jakość naświetlania z lampą błyskową... W Pentaksie te dwie rzeczy mnie dobiły... No ale ja nie bardzo pewnie umiem focic...

Pozdrawiam wszystkich Pentaksiarzy - byłych, obecnych i przyszłych...
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    To jak bedziesz pozbywal sie to daj znac
    Nikona czy Capture ?

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    No i rozmiar. Zanim kupisz zwyczajnie pomacaj i dobrze obejrzyj.
    No rozmiar to akurat zaleta.
    Mam małe dłonie. Coś większego od D80 już jest dla mnie za duże.
    Nie wiem czemu firmy uważają, że lepsze korpusy muszą być większe
    Olumpus z E3 poszedł całkiem po bandzie.
    Pentax chyba jako jedyny robi zaawansowany korpus w małym rozmiarze.

Cytat Zamieszczone przez Spinner Zobacz posta
    Zwróc uwage na: jakość/szybkość AF, jakość naświetlania z lampą błyskową... W Pentaksie te dwie rzeczy mnie dobiły... No ale ja nie bardzo pewnie umiem focic...
    Ja też nie umiem.
    Lampy nie używam. Bo nie potrafię tak by mi się podobało - czyli aby nie było widać, że była lampa.
    AF jak na macanie w sklepie to sobie radził. Nie miałem możliwości innych testów.
    Co z nim nie tak?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Mam zamiar kupić nową puche . Obecnie jestem w systemie pentaxa . Byłem prawie zdecydowany na Nikona d300s . Chodziło mi o szumy . Ale przeglądając setki stron z testami , myśle że z tymi szumami nie jest źle . System Pentaxa ma wiele zalet . Jak czytam forum nikona to mam mętlik w głowie , . I wyciągając wnioski z wszystkich forum kupuje Pentaxa K-7 , a wiedze będe brał i tak z tego forum choć to nikon
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Miało być choć to forum nikona
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    I wyciągając wnioski z wszystkich forum kupuje Pentaxa K-7 ,
    Podejrzewam że nie będziesz żałował .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Już pisałem kiedyś na forum Pentaxa nt. AF w K-7

Studio, oświetelenie jedynie od światła modelującego (czyt. ciemno). Na placu boju Fuji S5Pro z Tamronem 17-50, Canon 40D z 24-105L i K-7 z kitem 18-55. Gdy zjechaliśmy z natężeniem światła modelującego w dół jedynie K-7 trafiał...

Domyślnie

Widać że pentax nie jest taki zły , jestem w tym systemie 2 lata . Nikon i Canon mają super marketing i sprzętu dodatkowego jest więcej .Czytając forum z różnych systemów , czasopisma można wyciągnąć wniosek że tylko 2 firmy robią sprzęt foto . A ja mam coś innego niż wszyscy i też robie zdjęcia . Pentax nie jest taki najgorszy , tylko ma marketing do d.... . Gdyby w tel i prasie było pełno reklam pentaxa to ludzie by wiedzieli co kupić. Teraz pobyt sprzętu zależy od reklamy . A ci co wiedzą o co chodzi to wybiorą to co im pasuje . Ja wiem że jaki system bym nie posiadał to jednego jestem pewny , że na forum nikona znajde fachowe porady

Domyślnie

Widać że pentax nie jest taki zły , jestem w tym systemie 2 lata . Nikon i Canon mają super marketing
    I tylko marketing? Bo wszystko inne to rozumiem że mają tylko i wyłącznie gorsze?

i sprzętu dodatkowego jest więcej .
    Nieprawda - nie tylko dodatkowego, tego zupełnie podstawowego też jest znacznie więcej. Niestety pentaks ma spore braki w wielu miejscach.

Czytając forum z różnych systemów , czasopisma można wyciągnąć wniosek że tylko 2 firmy robią sprzęt foto .
    Nie, po prostu te dwie firmy mają znakomitą część rynku, są popularne i nie mają jakichś oczywistych braków. Nie tak bez powodu większość wybiera właśnie z pośród nich.

A ja mam coś innego niż wszyscy i też robie zdjęcia .
    Dla większości mieć coś innego nie jest celem samym w sobie.

Pentax nie jest taki najgorszy , tylko ma marketing do d.... .
    Nigdy za skarby świata nie rozumiałem tego argumentu. Jest super, ale marketing.. i to jest to największe zło na świecie. Czemu najzwyczajniej w swiecie czasem nie można przyznać, że w tej najlepszości brakuje sporo do czołowej stawki. Pentaks nie ma pełnej klatki, brak w nim nowoczesnych obiektywów, a oferta zamyka się aktualnie w dwóch korpusach. Conajmniej takie sony ma jakieś 6 segmentów do wyboru, dodatkowo często jeszcze z opcją lepszej czy gorszej matrycy. To tylko skromny przykład, ale jak widać pentaks nie jest tak wielki na jakiego go kreujesz.
    Poza tym wybacz stwierdzenie, ale pentaks nie nawiązuje walki nawet. Z ich niewątpliwie słabszą ofertą powinni zachęcać dodatkowymi opcjami lub niższą ceną, a jak wiemy tak niestety nie jest. Jaka to zachęta dla tych, którzy rozważają taki wybór?

Gdyby w tel i prasie było pełno reklam pentaxa to ludzie by wiedzieli co kupić. Teraz pobyt sprzętu zależy od reklamy .
    No i znów ten pentaksjański mesjanizm.
    Naprawdę uważasz, że reklamy są za darmo?

Domyślnie

Nieprawda - nie tylko dodatkowego, tego zupełnie podstawowego też jest znacznie więcej. Niestety pentaks ma spore braki w wielu miejscach.
    Słucham, jakiego podstawowego i dodadatkowego sprzętu nie am w pentaxie? Uprzedzając nie chodzi mi o rzeczy do zadań specjalnych

Pentax nie jest może wielki ale nie jest też MAŁY na jakiego Ty go kreujesz

Popyt jest często regulowany przez reklamę i mam nadzieję, że żyjąc w XXI wieku ludzie to wiedzą. Wiedzą np. dlaczego danone ma duży udział w rynku - czy lepszy od krasnystawu? pewnie nawet gorszy ale: reklama, dostępność w marketach i sklepach, sponsoring promocje ,lojalnościowe dla mniejszych dystrybutorów. Tak się robi interesy we współczesnym świecie w skali ponadregionalnej... - nawet mając super produkt musisz go umieć sprzedać - może truizm ale w dużej skali świeta prawda

Ja nie mówię że Pentax jest lepszy i hiper-super! Moim zdaniem ma w miarę konkurencyjną ofertę (w jednym lepszą: uszczelnienia limitedy, w jednych gorszą: brak FF) dobrej jakości sprzęt i tyle. Jak zresztą pozostali gracze na rynku

Pozdrawiam,
    Sinster

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinster Zobacz posta
    Słucham, jakiego podstawowego i dodadatkowego sprzętu nie am w pentaxie? Uprzedzając nie chodzi mi o rzeczy do zadań specjalnych
    Proszę, nawet nie próbuj bronić tezy o tym jak to nie ma różnicy w dostępności elementów do pentaksa w stosunku do canona czy nikona.

Pentax nie jest może wielki ale nie jest też MAŁY na jakiego Ty go kreujesz
    W stosunku do canona i nikona jest mały, musi więc zachęcać dodatkowo w zamian za wady które niestety niesie to z sobą. Jedynym plusem są póki co te dodatkowe uszczelki, ale marne to pocieszenie dla większości, która akurat o sprzęt i tak dba. Gdyby nie alternatywni producenci byłoby bardzo źle pod względem np. optyki.

Popyt jest często regulowany przez reklamę i mam nadzieję, że żyjąc w XXI wieku ludzie to wiedzą. Wiedzą np. dlaczego danone ma duży udział w rynku - czy lepszy od krasnystawu? pewnie nawet gorszy ale: reklama, dostępność w marketach i sklepach, sponsoring promocje ,lojalnościowe dla mniejszych dystrybutorów. Tak się robi interesy we współczesnym świecie w skali ponadregionalnej... - nawet mając super produkt musisz go umieć sprzedać - może truizm ale w dużej skali świeta prawda
    Reklama kosztuje i to słono, trzeba być absolutnie pewnym, że się zwróci. Tymczasem użytkownik widząc reklamę zobaczy też, że do wyboru ma słownie jeden korpus w segmencie, wyjątkowo słabą dostępność na półkach, a jak poczyta opinie o serwisie to zacznie krzyczeć. Inni producencie pokażą w zamian za to kilka puszek, co więcej będzie się dało je dotknąć w najbliższym fotojokerze czy vobisie, który mijają w hipermarkecie przy zakupach. Jak widzisz to znacznie bardziej złożona sprawa i nie tak łatwo mówić, że "gdyby tylko puszczali głupie reklamy".

Ja nie mówię że Pentax jest lepszy i hiper-super! Moim zdaniem ma w miarę konkurencyjną ofertę (w jednym lepszą: uszczelnienia limitedy, w jednych gorszą: brak FF) dobrej jakości sprzęt i tyle. Jak zresztą pozostali gracze na rynku
    Brak pełnej klatki to jedno, brak naprawdę porządnych szkieł do niej to druga sprawa. Dla mnie szkoda, bo zdecydowanie nie chciałbym żeby pentaks pozostał w ekonomicznym APS-C, które podgryza teraz z jednej strony moda na EVIL-e (panasonic, olympus, samsung-zdrajca, sony), a z drugiej pełna klatka (nikon, canon, sony). APS-C jakby straciło swoje zalety i cenowe przełożenie na korpusy klasy K-7. Wobec tego gdzie będzie pentaks? W jaki sposób zachęcisz użytkownika do kupna i pozostania w systemie przy tej polityce?

Strona 20 z 29 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów