Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Biebrza

Domyślnie

fajne fotki z klimatem i kolorystycnym i kadrowym

Domyślnie

Ciekawe prace pasują mi kolorystycznie i kadrowo. 1 i 3 dla mnie naj, i 2 też
    dobra w swoim klimacie.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    Owe bardzo mi się podobają- szczególnie jedynka, choć z małym zastrzeżeń, a raczej banałem, o którym śmiem wspomnieć... Przeszkadza bowiem kawałek, mniemam, papieru w lewym dolny rogu... Choć może tworzyć swego rodzaju dramaturgię, by baczyć na powstrzymywanie się od wyniszczania tak pięknych miejsc...
    Racja. Detal, który może odwracać uwagę. Kilka klików w PS i tego nie będzie

Druga, przedstawia klimat, który zawsze jest bliski mojej osobie, ale tematycznie zbytnio nie pasuje do poprzedzających prac- dałbym w drugiej turze... Zapomniałem się, przecież to Twoja koncepcja, a ja jestem tylko widzem...
    A jakoś tak z premedytacją chciałem przełamać klimat z jedynki i trójki. Ale może rzeczywiście, lepiej serwować zestawy w jednym klimacie...

P.S. Czekam na kolejne odsłony, by cieszyć oko...
    Proszę bardzo... Kolejne trzy, może mało biebrzańskie, ale...

Dzięki wszystkim za dotychczasowe komentarze!

kulten
    Gość

Domyślnie

Z tych następnych, które dodałeś to na 5 masz szumik na niebie i kadrowo za dużo tego nieba mz. Na 6 też daje o sobie znać szumik oraz świecąca droga. Już nie ta pora focenia, silne kontrasty, zbyt silne. Na 7 dużo czerni na łodzi i trochę blado, również niekorzystna pora focenia .

Choć każde z tych zdjęć dostarcza pozytywnego sielskiego nastroju .

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

no Panie autorze muszę powiedzieć, że jedyneczkę to żeś Pan skadrował mega ślicznie.
    Nie mam słów uznania dla tej fotografii. Po prostu piękna fotka.

Moja druga połówka też tak uważa i kazała mi to napisać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Z tych następnych, które dodałeś to na 5 masz szumik na niebie i kadrowo za dużo tego nieba mz.
    Szum całkiem możliwe, że jest. Nie wiem czy to przypadkiem nie sprawa kompresji po zapisie, będę musiał to sprawdzić. A jeśli chodzi o kadr, to tak minimalistycznie właśnie miało być. Wyspa lasu na morzu pola. Co prawda kadr jest 100%, ale krajobraz dość mocno wykrojony z otoczenia, które wprowadziłoby do zdjęcia nieporządek.

Na 6 też daje o sobie znać szumik oraz świecąca droga. Już nie ta pora focenia, silne kontrasty, zbyt silne.
    Z szumem jak przy 5 A czy droga rzeczywiście tak mocno świeci? Racja, pora do fotografowania nie była najlepsza. Ale tak jak pisałem - byłem tam trzy dni i musiałem sobie radzić w takich warunkach, na jakie trafiłem. Nie chciałem wyjmować aparatu z torby tylko w złotych godzinach wczesnoporannych czy wieczornych, ale także w ciągu kilkunastu pozostałych godzin dnia. Nawet przy mocniejszym słońcu. Stąd też powstało kilka zdjęć, na których kontrasty mogą być nieco mocniejsze. W mojej opinii akceptowalne, wcale nie za silne

Na 7 dużo czerni na łodzi i trochę blado, również niekorzystna pora focenia.
    Rzeczywiście, łódź dość smolista, ale prawdę mówiąc na moim monitorze widać tam jeszcze szczegóły. Jeśli chodzi o bladość - zupełna zgoda, przyjmuję ten zarzut z pokorą Pozwoliłem sobie podmienić obrazek na bardziej kontrastowy (dzięki Kasiu ). Pora wykonania zdjęcia - niedługo po wschodzie, przed godziną szóstą, więc jeszcze nie tak najgorzej, światło jeszcze stosunkowo miękkie

Choć każde z tych zdjęć dostarcza pozytywnego sielskiego nastroju .
    Dziękuję za dłuższy, krytyczny komentarz!

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    no Panie autorze muszę powiedzieć, że jedyneczkę to żeś Pan skadrował mega ślicznie.
    Nie mam słów uznania dla tej fotografii. Po prostu piękna fotka.

Moja druga połówka też tak uważa i kazała mi to napisać
    Dzięki bardzo! Pozdrowienia dla Twojej połówki

Domyślnie

przydaly by sie gdzies takie miejsca pod Grodziskiem.... a tak popatrzec pozostalo
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

Bardzo fajna 3-ka,..w tym monochromatycznym kadrze nie przeszkadza żaden inny kolorystyczny akcent,..czego niestety nie mogę powiedzieć o 1-ce,..te żółte kaczeńce nie ''siedzą'' w tej ilości fioletu,..są jednak na tyle fajne,że zostawił bym je kosztem nieba...Skadrował bym to w kwadrat,tnąc po górnej krawędzi wody,..no ale być może nie mam racji...Pozdrowienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    ...Proszę bardzo... Kolejne trzy, może mało biebrzańskie, ale... ...
    Dzięki... Odsłona 7 jest ciekawa... Zaś patrząc na 6 kadr, to zdaje się, iż ująłbym więcej drogi kosztem bezchmurnego nieba... Nawet wówczas, gdyby kadr miał być 50:50...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia. MZ pierwsze trzy są zdecydowanie lepsze od pozostałych

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów