Hej, tak się złożyło że używałem w sumie 3 sztuk D700tek. Postanowiłem wszystkie zestroić z obiektywami które mam/miałem. Były to między innymi N85/1.4, S50/1.4, N70-200/vr, N24-70, tak więc nie byle jakie wydmuszki
Z pierwszymi dwoma korpusami o numerach: 2001xxx i 2118xxx wszystkie obiektywy wymagały takich samych korekt i to wcale nie małych, np. 70-200VR - +15.
Stwierdziłem, że widocznie tak już jest i sprawa leży w specyfice konkretnych egz. szkieł.
Po tym jak szlag trafił pierwsze D700 nr 2001xxx, w zeszłym tyg odebrałem nowy egz. nr 2174xxx. Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że żaden z w/w obiektywów nie wymaga korekty z tym korpusem.
Testy robine na statywie po 3 strzały z przeostrzeniem w międzyczasie przy praktycznie takich samych warunkach. Firmware ten sam.
Rozrzut czasowy zakupu kolejnych D700tek praktycznie max, czyli pierwsza sztuka zaraz po premierze, drugi w styczniu, trzeci w zeszłym tyg.
Czy wiadomo coś o tym jakoby Nikon w trakcie produkcji D700 poprawiał coś w ukłazie AF?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami