Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Kabel HDMI

Domyślnie

łaaał

U nas pracuje jako sprzątaczka magister ekonomii...

Ja na co dzień widzę różnicę w swoim ośrodku odbioru TV - znaczy na LCDku 42" Różnicę widzę i nie jest to placebo. Sam nie jestem jak wynika choćby z podanego linka więc zostawmy ten temat bo szkoda bić pianę...
    Ostatnio edytowane przez Al Bundy ; 26-05-2009 o 10:20
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Postaram sie kiedys odkopac linka do pewnego audiofilskiego forum, na ktorym koles dokonal rozlupania interkonekta kosztujaceo kilkaset dolarow za metr. Dostal go jako sampla przy okazji testow innego sprzetu i jego kotek postanowil sobie poostrzyc pazurki na oplocie.
    Jako, ze kabel juz i tak byl zniszczony, gosciu wzial i rozlozyl go na czesci pierwsze, bo byl ciekaw za co tyle sie placi. Kabel skladal sie z:
    - ladnych, zloconych wtyczek
    - dwoch cienkich drucikow jak od lampki, niechlujnie zlutowanych z wtyczkami
    - weza ogrodowego (zeby byl odpowiednio gruby)
    - czarnego oplotu
    Koszt calosci: ok. 15 USD, z czego waz byl jednym z drozszych elementow

To tak w charakterze anegdotki na koniec tematu

BTW. czasami jak sa problemy z jakims urzadzeniem (np. odbiornikiem satelitarnym), to sie go pomija, wpinajac inny na krotko. Zapewniam, ze nikt sie wtedy nie bawi, zeby uzyc tego samego kabla - bierze sie taki, ktory pasuje dlugoscia, impedancja i wtyczkami (albo sklada sie z dwoch przez beczke). Roznicy nie widac, ani na oko, ani na mierniku, czy sie podmienia kable RF, czy SDI/ASI.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 26-05-2009 o 10:59
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Mogę to zrozumieć - nie każdy drogi kabel jest wart swojej ceny - nie każdy tani jest badziewiem. Mówię co widzę. Kroi się kolejny nierozwiązywalny spór jakich wiele na forach więc poważnie piszę - KONIEC
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów