Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Arktyka cz.I

Domyślnie Arktyka cz.I

Witam. Trochę lodu na początek. Zapraszam do komentowania, pozdrawiam!

1.

2.

3.

4.

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

4. byłaby "zimniejsza" gdyby była kolorowa, ale cz.-b. jest nawet ciekawa, bo wygląda jak ze starego archiwum (jakoś tak mi się kojarzy)
    reszta ciekawa przez swoją "egzotykę"
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

zazdroszcze wycieczki !!! ekstra foty !
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

1-ka jest piękna, a 4-ka ciekawa,

ps. to zdjecia z archiwum, czy nowe - jesli tak to jestem ciekaw jak tam dotrzeć?

Domyślnie

nie moge sie doczekać cz II
    Pozdrawiam..

Domyślnie

2 jak nie z tego świata, 3 jak z bajki, a 4 jak ze starego Nationala. Może pochwalisz się Bobeck gdzie dokładnie były zrobione, a może jakiś pokaz w Bydzi będziesz robił, bardzo interesują mnie te klimaty.
    Fujifilm X-E3 23/2

bombel
    Gość

Domyślnie

Bardzo ale to bardzo ładne zdjęcia!

Do pełni szczęścia brakuje mi czegoś znanego jako punktu odniesienia (jak na czwórce). Widziałem kiedyś podobne w National Geogr., jako para: góra lodowa sama i ze statkiem obok. Dopiero wtedy widać było ogrom i majestat.

Zdjęcia nadzwyczaj mi się podobają, ale mam pytanie: co to jest to, co obsiadło krawędź urwiska na dwójce? Malutkie ptaszki, lemingi gotowe do skoku, potężne pingwiny (jakby tam wlazły?), rozbitkowie sprzed roku () czy co?

Achja, na njedynce bardzo mi przypadło do gustu niego - zimne i odpowiednio złowrogie w połączeniu z lodem sterczącym z wody. Chapeau bas!

Domyślnie

Ciesze się, że się podobają. Mam nadzieje, że są ostre, bo mi monitor szwankuje i nie moge ocenić ostrości po zmniejszeniu. Dalsze części będą, ale za jakiś czas. Mam strasznie dużo zdjęć z poprzednich podróży oraz prawie 6000 nefów z tej, a czasu bardzo mało

Powyższe są z okolic zachodniej Grenlandii (Thule) i wysp wschodniej Kanady. Robione były z pokładu rosyjskiego lodołamacza. Jest wiele firm organizujących podobne wyprawy, są one jednak dosyć drogie. Jednak gdy ktoś jest lekarzem albo fotografem może postarać się o pracę na pokładzie (płynie wtedy za darmo, ale nie ma żadnej pensji, choć i tak się bardzo opłaca bo można sprzedawać fotki amerykanom za 400$ sztuka). Kolejki jednak są duże.

Te stworzenia na tej górze to mewy. Tak dla skali :P Ale wszystkie są wielkości tego lodołamacza, czyli gdzieś 130 m długości.

A pokazy, narazie nie, może w przyszłości, dam znać napewno.

Dziękuje za komentarze, zapraszam do następnych za kilka dni. Pozdrawiam!

Domyślnie

3 najfajniejsze Ta mgiełka . Ale 4 robi wrażenie . Ładny kontrast Pozdr !
    D80, S10-20, S30/1.4,N50/1.4G, N80-200, sb-800,bronica ec-tl, nova 5,mini trekker aw
    http://szuwar.deviantart.com/

Domyślnie

Wow, niesamowite! Wspaniałe kolory, naprawdę udane kadry... no i miejsce... przepiękne!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów