Dlaczego? Dla jednych 1,6 moze byc zaleta a dla innych wada.
A co do pilota i wezyka, to to drugie IMHO lepsze.
Szukaj
Dlaczego? Dla jednych 1,6 moze byc zaleta a dla innych wada.
A co do pilota i wezyka, to to drugie IMHO lepsze.
Pozdrowienia, Alek
http://photoblog.36klatek.pl | http://fotoindex.org | http://kgfblog.blogspot.com
Teraz to już chyba nie ma korpusów na lata. 10D stracił popularność, po pojawieniu się 20D, 20D straci ją jak pojawi się "30D". Bo każdy nowy aparat będzie miał coś nowego, czego wszyscy będa pragnąc (chodzi naturalnie o cyfry).
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
No to moje okulary też są chyba złote. A co więcej, nawet panowie przeprawadzający test lustrzanek dostępnych na naszum rynku mają takowe okulary bo też zauważyli wiecej szczegółów w 6mpix d70 niż w 8mpix 20D. A jeśli tej ekipie testującej można było zarzucić brak obiektywizmu to raczej na korzyść Canona a nie Nikona.Zamieszczone przez akustyk
Ale nie zameirzam Cie przekonywać. Bo skoro widzisz że 18-55 to nie jest zły obiektyw to widać masz niespotykany wzrok...
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
d70 czy d20? prosta odpowiedz: d7d - jest jeszcze drozszy, czyli napewno lepszy![]()
![]()
![]()
a może S2 lub S3? ceny atrakcyjne i szkieł nie cza zmieniać?![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
S3 kusił mnie trochę ale szybkość i brak obsługi I-TTLa mnie zniechęciły... Poczekam na D100-2![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
PawelC - tak jak napisal alekw: dla jednych moze byc wada, dla innych zaleta. ja bym wolal miec cropa 1.5, ale sa tacy co beda wolec 1.6
nie wiem kto prowadzil ten test, ale mowie o wlasnych wrazeniach z ogladania przykladowych zdjec.Zamieszczone przez rocznik70
moze nie uogolniajmy. brak obiektywizmu jest na strone tego, kto lepiej smaruje. a zakladanie, ze Canon zawsze bardziej smaruje jest chyba zbyt duzym uproszczeniem. Phil Askey dla odmiany dopatrzyl sie wiecej szczegolow w 20D. a mowiac szczerze, mam do niego wieksze zaufanie niz do domoroslych testerow z jakiegos Chipa czy bog jeden wie skad...Zamieszczone przez rocznik70
chyba Ci troche nie wyszlo. napisalem, ze 18-55 nie jest zly tak jak go maluja, a juz na pewno nie w swojej cenie. pozwol, ze zadam jedno krotkie pytanie: ile zdjec wykonanych tym obiektywem widziales i ile wykonales sam?Zamieszczone przez rocznik70
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
nie mam iTTL-a i moja lampa sobie świetnie radzi, a że nie robię z lampą więcej jak 5% zdjęć, więc brak tej funkcji mnie nie przeszkadza absolutnie i powiem więcej iTTL jak dla mnie to chwyt marketingowy...może potrzebne to zawodowcom, ale amatorom zupełnie zbedne, a lampy bez tego cuda są znacznie tańsze...za swojego metza dałem kiedyś połowę ceny SB28Zamieszczone przez rocznik70
![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
akustyk, przeciez ty miales 10d chyba nie :> ? ??![]()
zalezy jak na to patrzec. 10D stracil popularnosc na rzecz 20D dzieki dobremu marketingowi Canona (oj, w tym to Canon jest perfekcyjnyZamieszczone przez Lord Rayden
) i niezwykle popularnemu wsrod uzytkownikow sprzetoonanizmowi. natomiast ludzie ktorzy uzywaja aparatow (nie tylko je pieszcza) przed jakakolwiek zmiana zastanowia sie co im to da i czy warto wkladac pieniadze. 10D nadal jest dobrym narzedziem do pracy, zreszta nawet starsze D60 czy D30 sa wciaz uzywane, bo mechanicznie i elektronicznie wytrzymuja. czy sa w stanie funkcjonowac tyle czasu co analogowe korpusy...? nie wiem. pewnie nie, bo to by sie nie oplacalo producentom (po co robic aparat na 10 lat, jak mozna zrobic na 3 i uzytkownik bedzie musial kupic nowy?
).
trzeba pamietac, ze DSLR-y to nadal sprzet (pol-)profesjonalny, kupowany przez tych co maja na to kase. a takich stac tez od czasu do czasu zmienic sprzet. ale gdy zejda "pod strzechy" przecietny Kowalski bedzie zainteresowany zeby "kupic raz i uzywac do oporu". no i bedzie sprzet na lata. przy rzadszym telepaniu migawka nawet taki 300D (liczony na 30.000 klapniec, jesli dobrze pamietam) moze wytrzymac wiele lat. nie mowiac o 10D/20D.
sorki, ze nie podaje na przykladzie Nikona, ale nie znam takich danychswiatli tubylcy
proszeni sa o uzupelnienie.
[ Dodano: Sro 23 Lut, 2005 ]
nadal mam i jeszcze dlugi czas nie zamierzam zmieniac, bo mi z powodzeniem wystarcza (jakis taki ortodoks jestem i lubie po prostu robic zdjecia a nie plakac, ze nie mam najnowszego-najlepszegoZamieszczone przez Mateusz
)
a czemu pytasz?
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Skontaktuj się z nami