Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie pajak i pluskwiak

kwietnik versja zolta

i

Domyślnie

Ślicznoty,portrety jak się patrzy.
    I po co w kosmosie potworów szukać jak nasze ziemskie takie piękne.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

fajne aczkolwiek światlo twarde.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Arek napisz jak dac miekkie bo ja jestem begginer dziekuje

Domyślnie

Kadry prawidłowo naświetlone ,jeżeli chodzi o twarde światło o czym Arek wspomniał , to musisz pomyśleć o nowym dyfuzorze , niestety tu sprawa się komplikuje , do tego potrzeba masy czasu i testów.Najprościej jest wydłużyć czas otwarcia migawki , a lampionem tylko dopalać tzw. mix .Daje dobre rezultaty w połączeniu z dość nie wyrafinowanym rozpraszaczem .Zyskasz na pewno na subtelności światełka , a także kolorek w kadrach będzie ciekawszy.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Pomijając światełko (mam ten sam problem) popracowałbym nad kadrowaniem.

1 jest jak najbardziej OK i najlepsza z serii.

2. Najlepiej wyglądałby bardziej od frontu.

Na 3 unikałbym tak prezentowanego podłoża. Liście lepiej odwrócić normalnie - primo, z wierzchu są ciemniejsze i nie odbijają tak światła, secundo - wygląda to naturalniej (nie mówię tu już o równo uciętej gałązce). Przy kadrach studyjnych warto wysilić się i przypilnować plan na obecność takich kwestii i wszelkich śmieci.

Na 4 trzymałbym się jednak sprawdzonego kadru. Owad najlepiej wyglądałby w klasycznym 3:2 i ustawiony w równolegle do dolnej krawędzi zdjęcia. Ciąłbym wtedy tak, by wywalić ten liść w PD rogu, zachowując wszystkie pozostałe detale.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Uprawnienia umieszczania postów