Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: BMX - Alex

Domyślnie BMX - Alex

Młody 16 latek. Alex mu na imię. Razem ze swym rowerkiem fruwa ponad nami na Szczecińskim skateparku.

Domyślnie

Jak dla mnie dobre jest i się podba, ciekawy kadr i moment złapannia ridera
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

dooobre. co tu wiecej mowic.

czym swieciles?
    d700

Domyślnie

Tak nic dodać nic ująć kadr świetny światło także

Domyślnie

B.dobre, jesli mial bym sie na sile do czegos doczepic to troche za duzo dolu, wykadrowal bym dol do podstawy tej skoczni, mysle ze bylo by jeszcze lepiej
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Nie kadruję fisheye'a. Jak bym skadrował oko dorsza to by powstało taki dziwny efekt. kiedyś już zrobiłem jedno zdjęcie i je delikatnie skadrowałem z jednej strony i później patrzyłem się na nie i wciąż mi coś nie pasowało. To właśnie to kadrowanie, dlatego wyznaję regułę że fisheye'a nie kadruję.

Co do światła. Świeciłem 2 lampkami wyzwalanymi chińczykami (chińskimi radiami). Jedna stała tuż za tą rampą (jak się ktoś dobrze przyjrzy, widać za rampą nogi od statywu jednej lampy). Druga lampa stała po mojej prawej stronie dość blisko. Podejrzewam że jak bym ja przysunął z pół metra w lewo weszła by już w kadr po prawej stronie. Mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem położenie lampek i sposobu świecenia.

Domyślnie

super, bardzo mi sie podoba. Fota jest bardzo klimatyczna... światełko też bardzo eleganckie
    SPIDI

Domyślnie

jest kimat, jest dynamika, jest fajne swiatlo - gratuluje

co do kadrowania fisheye - racja, ale i na to sa sposoby (distortion w PS np)

Domyślnie

Wychodzę z założenia że jak najwięcej na etapie robienia zdjęcia, jak najmniej w PS. Dlatego też nawet nie znam tej funkcji

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcie, świetne światło i kadr. Gratuluje.

Uprawnienia umieszczania postów