Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: obrazki II

Domyślnie

Witam,
    Dawno się nie widzieliśmy a widzę, że nie marnujesz czasu Bardzo ciekawy reportaż - jedynka jest świetna.
    Pozdr
    P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    ps. i kto to jest ten peterson? sprawdza sie, ze nie ma co za duzo cudzych zdiec ogladac - jakbym wczesniej podobne widzial, to bym stwierdzil, ze szkoda czasu na powtorki i zamiast kwadrans polowac na moment poszedlbym na nalesnika
    No i tu się nie zgodzę. Oglądanie cudzych zdjęć jest ze wszech miar wskazane, chociażby po to, żeby nie trzaskać powtórek. Mimo że te schody są rzeczywiście dość znanym tematem i są na wielu fotografiach, to ja widząc je po raz dwudziesty starałbym się je wykorzystać jeszcze inaczej. Twoja fotografia jest świetna bez dwóch zdań, i podejrzewam, że jak znowu się koło nich znajdziesz, to będziesz się starał wykorzystać je ponownie

P.S. To jest La Grande Arche w dzielnicy La Defense w Paryżu. Prawda?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cloned Zobacz posta
    No i tu się nie zgodzę. Oglądanie cudzych zdjęć jest ze wszech miar wskazane, chociażby po to, żeby nie trzaskać powtórek. Mimo że te schody są rzeczywiście dość znanym tematem i są na wielu fotografiach, to ja widząc je po raz dwudziesty starałbym się je wykorzystać jeszcze inaczej. Twoja fotografia jest świetna bez dwóch zdań, i podejrzewam, że jak znowu się koło nich znajdziesz, to będziesz się starał wykorzystać je ponownie

P.S. To jest La Grande Arche w dzielnicy La Defense w Paryżu. Prawda?
    w mojej wypowiedzi troche zartu bylo - calkiem sporo zdiec ogladam...niemniej nie oszukujmy sie - na swiecie powstaje codziennie tyle zdiec, ze powtorki sa nieuniknione.
    mz. fotografia powinna byc osobista - robiac zdiecie powinienes czuc, ze to jest twoja bajka. robienie czegos inaczej, w sposob ktory mniej czujesz tylko po to, by nie powtorzyc czegos co ktos tam kiedys zrobil (a w 99,9% przypadkow zrobil)... mozna probowac, ale wole dobra powtorke, niz kiepska oryginalnosc (a szansa, ze zdiecie bedzie dobre/slabe zmienia sie w zaleznosci od tego, czy robisz je tak jak nakazuje ci intuicja i twoj sposob patrzenia, czy tez w zaleznosci od jakiegos konceptu "co by tu wymyslic"). ja gdy znalazlem sie w tym miejscu (dobrze je opisales w post scriptum), od razu zobaczylem co chce miec na zdieciu i kwadrans czekalem na faceta w garniturze idacego tamtedy samotnie, bez teczki, bez innych osob w kadrze. czulem, ze moje zdiecie z tego miejsca tak ma wygladac. ktos obok robil ladny pejzarz miejski, ktos robil goscia siedziacego pod druga sciana otoczonego stadem golebi - tez ok. a moja bajka bylo to - jak sie okazuje powtorka z nieznanego mi kompletnie petersona

jesli ktos chce unikac powtorek powinien isc w strone jakiejs kreacji, prawdopodobnie syntezy gfotografii z innymi sztukami - wtedy jest szansa, ze zrobi cos nowego (szansa, ale nie pewnosc). w fotografii ulicznej itp. konia z rzedem temu, kto znajdzie zdiecie, ktorego jakiegos wariantu wczesniej juz nie bylo. co nie jest rzadnym powodem, by unikac robienia zdiec

pozdrawiam

Domyślnie

Za wszystkimi, #1 jest zdecydowanie najlepsza Ale #3 tez mi sie podoba, jest klimatyczna
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Domyślnie

1 świetna
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Mi się podobają wszystki prócz 2. Oczywiście 1, potem chyba jednak 4 - za tłum w tle.

Domyślnie

gratulacje ,1 super
    Nikon D300

Domyślnie

Dla mnie też jedynka ponad przeciętną, reszta ginie trochę w jej cieniu.

A dla zainteresowanych, te schody to bardzo popularny motyw w Paryżu i trudno się dziwić, że powiela je wielu fotografów.

Tutaj 2 przykłady tak na szybko
    http://gilad.deviantart.com/art/Stepping-Out-108903519
    http://misterkey.deviantart.com/art/Paris-3-93168197

Fotografia może(i powinna) wyrażać uczucia, gdyż dla każdej emocji czy przemyślenia da się
    odnaleźć odpowiadający im aspekt świata zewnętrznego.
    BLOG

Domyślnie

Jedynka mega kozak podoba mi się 3 oddaje świetnie klimat tego miejsca

Domyślnie

nie bede odkrywczy jak stierdze ze jedyneczka jest rewelacyjna!
    Dobre oko fotografa, znakomita kompozycja.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów