Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Error

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Exclamation Error

Jestem w posiadaniu Nikona D80 i ostatnio na wyswietlaczu pojawił mi się niepokojący napis ERROR, tylko na chwileczke. Nie mam pojęcia o co chodzi. I nie wiem czym to może byc spowodowane.
    Moja znajoma ma ten sam problem i w czasie kiedy napis sie wyswietla nie mozna zrobic zdjecia, ani właczyc ich podgladu. Czy ktos wie co to może byc?

Ah mam jeszcze jedno pytanie, czy wie ktos moze, dlaczego aparat wskazuje mi, że karta jest pełna, mimo naprawde duzej ilosci wolnego miejsca. A kiedy usuwam spora ilosc zdjec zwalnia miejsce z karty tylko na jedno zdjecie.
    Bardzo prosilabym o pomoc.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

"Err (miga) - usterka aparatu - Ponownie naciśnij spust migawki do połowy. Jeżeli błąd występuje w dalszym ciągu, skonsultuj się z autoryzowanym serwisem firmy Nikon."
    Jeśli ten błąd sam ustępuje i zdarza się sporadycznie, to spoko.

Edytka:
    Jeśli masz ustawione robienie zdjęć w NEF, a usuwasz małe JPG, to tak ma być. Duży NEF może być kilkanaście razy większy od małego JPG. Czyli po usunięciu kilkunastu JPG-ów, robi sie miejsce na jednego NEF-a.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 16-05-2009 o 17:57
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

oho, faktycznie, ktos mi zmienił na NEF bo ja na pewno nie.
    w tym momencie pokazuje mi przy ustawieniu jpg fine 2,0 i mala literka 'k', tylko nie wiem co ona oznacza

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

k - kilo, mnożysz razy 1000
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

wielkie dzięki

Uprawnienia umieszczania postów