robisz Nikonem.. to Cię lubię ;] zatem ja napiszę.
1) najbardziej mi się podoba z dwóch powodów. Pierwszy że modelka, świadomie (co widać) z jakiegoś konkretnego powodu tam stoi (co ważne - JAK stoi: bokiem, jakby stała tam dłuższy czas i przypatruje się..) i czeka burząc tym samym "porządek" (i to drugi powód - sensowne tło) stworzony przez kolumny. Metafora: jest czymś nadzwyczajnym na drodze zwyczajności. W obróbce B/W (zwane również cz/b

) podoba mi się światło, również wykorzystane do wyeksponowania Pauliny.
2) jakkolwiek bardzo ładnie oświetlenie i kolory twarzy, to to zdjęcie przedstawia.. siedzącą osobę na schodach =]
3) choć znów niby harmonia dzięki kolumnom, to modelka stoi jakby chciała zdjęcie z kolumnami i czeka aż fotograf się przygotuje

gdyby tam zamiast stać, ona szła w Twoim kierunku, lub w kierunku przejścia między kolumnami, i tylko głowę odwróciła - znów nabrałoby to jakby znaczenia
No i 4). Ładna obróbka zachodu słońca, ładna łąka, ale modelkę tam masz.. i jeśli ma być motywem głównym zdjęcia, to dlaczego? Jakby dwa światy..
Poniosło mnie ale mam nadzieje że to przynajmniej w jakimś stopniu konstruktywne będzie dla Ciebie..

łatwiej oceniać niż samemu zrobić... =]
Pozdrawiam serdecznie
Skontaktuj się z nami