Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: statyw - porada

Domyślnie statyw - porada

chcę kupic statyw w związku z tym proszę o porade i podpowiedzi.
    Zastanawiam sie nad Manfrotto 055XPROB Professional + głowica Manfrotto 486RC2
    Co o tym zestawie sądzicie czy warto? moze ktoś...

Domyślnie

Moim zdaniem bardzo dorby zestaw wybrałeś...

Domyślnie

zestaw bardzo dobry i nic innego juz bym pod uwage nie bral...
    watkow o statywach bylo kilka, warto do nich pozagladac...

Domyślnie

Statyw solidny i stabilny.
    Głowicy używam 488RC4 i też obleci
    IMHO dobry wybór.

Domyślnie

Również używam 055XPROB +486RC2 - dość dobrze mi służy - bardzo solidny sprzęt

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi chodziło mi właśnie o ty by ludzie którzy tego używają podpowiedzieli jak się toto sprawuje czyli plusy i minusy

Domyślnie

ktoś z kolegów uzywa głowicy 486RC2? jak to chodzi ? warto?

Domyślnie

Dla mnie podstawowym minusem tego zestawu (mam go) jest jego waga. Chodzenie z nim na dłuższą meta staje sie uciażliwe. Poza tym stabilnosc jest OK. Sama głowica też daje rade, choc nie jest to "najwyzsza półka".
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Potwierdzam pozytywne opinie. Moje poszukiwania statywu skonczyly sie gdy miałem okazje organoleptycznie zbadac 055XPROB + 486RC2 . Decyzja była prosta - zakup ! Spełnia wszystkie moje oczekiwania i jak dla mnie minusów brak. Odnosnie wagi rowniez bo dodaje to stabilnosci.
    D300, N17-55/2.8, SB600, D80, MB-D80, N18-55VR, N16-85VR, N50/1.8, N35/1.8, SIGMA 30/1.4, 055XPROB +486RC2

Domyślnie

Potwierdzam za kolegą Pawel92, -waga!; statyw z tą głowicą super ale trzeba mieć tragarza, z tych powodów sprzedałem taki nowy zestaw niedawno na Forum dużo poniżej ceny zakupu. Trzeba będzie uderzyć w najwyższą półkę-lekkość kosztuje...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów