Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: ps- jpg problem

Domyślnie ps- jpg problem

Witam,
    pierwszy raz spotylam sie z takim problemem:
    po obrobce fotki (jpg) w PS2 nie moge jej zapisac, mam komunikat: " nie mozna wykonac polecenia poniewaz wystapil blad programu "
    Po obrobce kilkunastu fotek wystapilo to samo na drugim komputerze, z niewiadomej przyczyny, wczesniej wszytko chodzilo bez problemu.
    moge ja zapisac w formacie psd... ale nie w jpg.
    Na dyskach twardych jest duzo miejsca wolnego....
    Czy spotkalo kogos cos podobnego?

Domyślnie

jpg wymaga 8 bitowego koloru. Upewnij się, czy nie pracujesz na 16 bitowym.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

kolor jest wlasciwy... co dziwniejsze czasem dziala poprawnie ale zwykle nie, trudno wykazac jakas prawidlowosc w tym...
    googlojac napotkalem sie na podobne problemy, ale bez wskazania rozwiazania:
    http://www.gthelp.com/showthread.php...6&page=3&pp=10
    http://forums.creativecow.net/thread/244/855100
    moze ktos rozwiazal to lepiej?

Domyślnie

Spłaszcz obraz - prawdopodobnie masz warstwę a nie masz tła... Też kilka razy miałem ten problem a to tylko wynik niedopatrzenia podczas obróbki...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomett Zobacz posta
    ...co dziwniejsze czasem dziala poprawnie ale zwykle nie, trudno wykazac jakas prawidlowosc w tym...
    Jakie pochodzenie fot? Wszystkie z tego samego źródła? Spotkałem się kiedyś z podobnym problemem z fotami przepisywanymi w Picassie. Photoshop po otwarciu i jakiejś zmianie w focie nie potrafił tych fot zapisać ponownie jako jpg.
    Zakładam, że nie popełniasz 'głupiego' błędu jak wskazane powyżej - ale zacytowany komunikat shopa raczej na to nie wskazuje.

Domyślnie

zakładam że masz oryginał photoshopa, jeśli nie to rozwiązaniem jest inny aktywator (zabezpieczenie w tagach zdjęcia), inne możliwości to takie jak opisano wyżej, proponuje spróbować zapisać w photoshopie starszej wersji (do ściągnięcia trial z sieci) ,a następnie otworzyć przez nowszą. Powinno podziałać
    wiecznie na fali...

Oszczędny w słowach Awatar sdnk
    Miasto
    Złotoryja / Bolesławiec

Domyślnie

image->mode->8 bits/channel

i powinno banglać
    D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów

Domyślnie

help ! mam ten sam problem w niektórych plikach , siedziałam nad obróbka przeszło godzinę i to na pliku na którym mi zależy i tu taki błąd ! I to w dodatku zdjęcia ŚLUBNE ! KATASTROFA ! kolor 8 bit , wszystko jak powinno być , spłaszczone itd, muszę na pt oddać zdjęcia :/ wywoływane w lightroomie . Bardzo proszę o pomoc !

póki co do tiffa zapisane może coś z pamięcią ?
    Ostatnio edytowane przez nikoniara ; 24-06-2009 o 18:52
    D80, S10-20, S30/1.4,N50/1.4G, N80-200, sb-800,bronica ec-tl, nova 5,mini trekker aw
    http://szuwar.deviantart.com/

Oszczędny w słowach Awatar sdnk
    Miasto
    Złotoryja / Bolesławiec

Domyślnie

spróbuj zapisać w innym miejscu na dysku, ew pod inną nazwą.
    D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów

Domyślnie

Brak miejsca na dysku też objawia się takim problemem.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów