Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Stacyjka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Stacyjka

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 22-10-2025 o 19:46 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

kulten
    Gość

Domyślnie

Ekspozycja leży.

Domyślnie

tak Kulten niestety ma rację - po otwarciu zdjecia pierwsze skojarzenie to "niestaranny kadr" ale na ten niestaranny kadr składa sie po prostu brak przemyslanej i własciwie dobranej kompozycji dla tego motywu

kulten
    Gość

Domyślnie

Budynek leci też w lewo, sorki za dobijanie kolegi .

Domyślnie

Żeby nie było, że tylko lejom... Dla mnie jest to świadome nawiązanie do dawnego malarstwa pejzażowego. I, wtedy wszystko się zgadza Gdybyś pokazał to trzy wieki temu ludziska byliby zachwyceni
    Po przekadrowaniu to już nie wiem...

Domyślnie

Z tym leży to może trochę nad wyrost Prawa strona jest nieco faktycznie jasno naświetlona ale czasami urok miejsca to nadrabia i tak dla mnie jest tu. Ciekawy budynek skąpany w łagodnym świetle. Można się postarać o nieco lepszy kadr

kulten
    Gość

Domyślnie

A czernie w cieniach? Moim zdaniem zdjęcie się nie broni ale zrzućmy to na kwestię gustów.

Domyślnie

W sensie, że w cieniach za ciemno ?

Domyślnie

Przekadrowane - teraz jest 3:2

A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

kulten
    Gość

Domyślnie

Raczej scropowane .

Tak w cieniach jest za dużo czerni i czuję, że chcesz napisać iż u podstaw tego leży pora dnia . Ale ludzkie oko widziało tam więcej niż ukazuje to fotografia . A zważywszy na moim zdaniem solidny przepał nie była to jeszcze taka późna pora, kontrasty ciągle silne.

I nadal leci budynek w lewo . Nie wystarczy w tym wypadku przyciąć by było lepiej.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów