Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Stacyjka

Domyślnie

Było około godziny 5.00 rano, po prawej miałem już słońce. Następnym razem wstanę o pół godziny szybciej.
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Żeby nie było, że tylko lejom... Dla mnie jest to świadome nawiązanie do dawnego malarstwa pejzażowego. I, wtedy wszystko się zgadza Gdybyś pokazał to trzy wieki temu ludziska byliby zachwyceni
    Po przekadrowaniu to już nie wiem...

Domyślnie

Tzn ja tam ogólnie nie zapieram się odnośnie naświetlenia i w zasadzie nad tym zawsze jest najwięcej dyskusji...podejrzewam, że zawsze będzie z jednego powodu. Monitory, monitory, monitory i ich kalibracja - każdy praktycznie ma inaczej ustawiony, skalibrowany i często ogląda w innym oświetleniu daną scenę w pomieszczeniu i stąd też mogą być takie rozbieżności mz.

Domyślnie

ja do swiatła nie przywiazywałbym az tak duzej wagi - widac ze jest miekko, owszem sa drobne niedociągniecia ale rzeczywiscie mozna to zgonic na monitory - mnie niebardzo odpowiada sam kadr, w PD klin gołej ziemi, na srodku mało atrakcyjne słupki, z lewej zakłocony rytm bo ten pas traw który ciagnie sie z prawej,,,, nastepnie obejmuje te betonowe słupki,,,, z lewej jest od dołu obciety - wszystko to dla mnie robi wrazenie chaosu na samym dole i mimo tego ze jak ktos słusznie zauwazył sam budynek jest całkiem urokliwy to dół mz.zepsuł zdjecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Kadrowo lepiej - zadbałbym o wystemplowanie tego słupka z przodu,.
    Absolutnie tego nie rób;p to jest budynek dawnego dworca kolejki wąskotorowej a ten słupek to semafor kształtowy który dla mnie jest nierozłącznym elementem tego miejsca. Bez niego wręcz nie ma Nieborowic. TU widać to miejsce z trochę innej perspektywy. Osobiście kadrowo bardziej podoba mi się jedynka ale ten przepał ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Kadrowo lepiej - zadbałbym o wystemplowanie tego słupka z przodu, tak się zastanawiam jakby sklonować trawę do PD czy nie byłoby lepiej.
    A po co go właściwie stemplować? pytam poważnie - czy to poprawiłoby kompozycję? jakoś tego nie widzę, a chciałbym.

Domyślnie

moim zdaniem naświetlone idealnie - ale nad kadrem rzeczywiście można było więcej pomysleć (albo 5fps i przesuwać z AB po różnych kadrach )
    No ale nostalgiczna stacyjka.
    Nie masz większego?
    Naucz się czytać

Domyślnie

Ale mi nie chodzi o ten duży słupek przy budynku ;') Mówiłem o tym małym przy dolnym brzegu kadru przy samej trawie.

Domyślnie

Gdyby lekko lepszy kadr i obróbka,to ....mniam ,mniam...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Super miejscówka, ale trzeba tam pójść jeszcze raz.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów