Było około godziny 5.00 rano, po prawej miałem już słońce. Następnym razem wstanę o pół godziny szybciej.
Szukaj
Było około godziny 5.00 rano, po prawej miałem już słońce. Następnym razem wstanę o pół godziny szybciej.
A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85
Żeby nie było, że tylko lejom... Dla mnie jest to świadome nawiązanie do dawnego malarstwa pejzażowego. I, wtedy wszystko się zgadzaGdybyś pokazał to trzy wieki temu ludziska byliby zachwyceni
![]()
Po przekadrowaniu to już nie wiem...
Tzn ja tam ogólnie nie zapieram się odnośnie naświetlenia i w zasadzie nad tym zawsze jest najwięcej dyskusji...podejrzewam, że zawsze będzie z jednego powodu. Monitory, monitory, monitory i ich kalibracja - każdy praktycznie ma inaczej ustawiony, skalibrowany i często ogląda w innym oświetleniu daną scenę w pomieszczeniu i stąd też mogą być takie rozbieżności mz.
ja do swiatła nie przywiazywałbym az tak duzej wagi - widac ze jest miekko, owszem sa drobne niedociągniecia ale rzeczywiscie mozna to zgonic na monitory - mnie niebardzo odpowiada sam kadr, w PD klin gołej ziemi, na srodku mało atrakcyjne słupki, z lewej zakłocony rytm bo ten pas traw który ciagnie sie z prawej,,,, nastepnie obejmuje te betonowe słupki,,,, z lewej jest od dołu obciety - wszystko to dla mnie robi wrazenie chaosu na samym dole i mimo tego ze jak ktos słusznie zauwazył sam budynek jest całkiem urokliwy to dół mz.zepsuł zdjecie
Absolutnie tego nie rób;p to jest budynek dawnego dworca kolejki wąskotorowej a ten słupek to semafor kształtowy który dla mnie jest nierozłącznym elementem tego miejsca. Bez niego wręcz nie ma Nieborowic. TU widać to miejsce z trochę innej perspektywy. Osobiście kadrowo bardziej podoba mi się jedynka ale ten przepał ...
moim zdaniem naświetlone idealnie - ale nad kadrem rzeczywiście można było więcej pomysleć (albo 5fps i przesuwać z AB po różnych kadrach )![]()
No ale nostalgiczna stacyjka.
Nie masz większego?
Naucz się czytać
Ale mi nie chodzi o ten duży słupek przy budynku ;') Mówiłem o tym małym przy dolnym brzegu kadru przy samej trawie.
Gdyby lekko lepszy kadr i obróbka,to ....mniam ,mniam...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Super miejscówka, ale trzeba tam pójść jeszcze raz.
Skontaktuj się z nami