Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie Pomoc przy horyzoncie.

Witam!
    Pomyślałem, że zrobię panoramę (pierwszy raz w życiu). Zrobiłem kilka fotek i połączyłem je w PSie. I tu pojawia sie problem z horyzontem. Wyszedł strasznie pofalowany. Jak go więc wyprostować? Proszę o rady. A może już było to przepraszam i proszę o wskazanie odpowiedniego postu.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Domyślnie

Może trochę nie na temat, ale czy to tak naprawdę przeszkadza? Rozumiem gdyby to był horyzont na fotografii przedstawiającej morze, ale tutaj - kto Ci udowodni, że tam nie ma takich pagórków

Co do prostowania to standardowo - zaznacz sobie obszar do tego ctr+t i z wciśniętym kontrolem targaj i prostuj Ewentualnie można powalczyć z liquify, tylko tam może się okazać, że wielkość narzędzia będzie zbyt mała.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Co do tych pagórków to fakt, nikt.
    Ale ja już sie boję dawać coś pofałdowanego bo zaraz ludzie wytkną i wyszydzą
    A tak serio to chciałem mieć prosto więc zaraz zobaczę co jeszcze da się wyrównać.
    Dzięki za poradę!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Moim zdaniem nie wygląda to problem i tak jak pisał kobyll nie przeszkadza, a nawet powiedziałbym że się ładnie komponuje. Inaczej gdybyś nie napisał że pofalowanie nie jest naturalne to bym uwagi na to nie zwrócił Co innego gdyby np. horyzont leciał. BTW, okolice Wolina?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Wiatraki stoją w po niemieckiej stronie tuż za miejscowością Rosow niedaleko Szczecina. Jeszcze bliżej jest Kołbaskowo i Rosówek. Niemcy mają korbę na wiatraki i w okolicach jest ich pełno. I dobrze!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

prostowanie horyzontu masz jeszcze w Fitlers - Distort - Lens correction - niweluje znieksztalcenia obiektywu, zwlaszcza szerokiego kata...
    inne narzedzie do prostowania linii horyzontu znajduje sie pod klawiszem I (i) - rowna dokladnie do zerowego stopnia (to bardziej jesli Ci aparat poleci w ktoras strone) zaznaczas jeden punkt, ciagniesz do drugiego nastepnie Image - Image rotation - Arbitrary i klik OK

Uprawnienia umieszczania postów