Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 96

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    jesli chcesz to Ci sprzedam polar Nikona na 77mm. stan jak nowy.
    A czy to jest slim ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    A czy to jest slim ?
    A zależy ci na wersji slim? Nie mam co prawda Nikona, ale niebawem wystawię na giełdzie wielopowłokowy polar B+W o formule optycznej Kasemann w wersji slim. Topowy filtr polaryzacyjny tego producenta. W zasadzie nowy. Ma może ze dwa tygodnie i leży na półce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    A zależy ci na wersji slim? Nie mam co prawda Nikona, ale niebawem wystawię na giełdzie wielopowłokowy polar B+W o formule optycznej Kasemann w wersji slim. Topowy filtr polaryzacyjny tego producenta. W zasadzie nowy. Ma może ze dwa tygodnie i leży na półce.
    to ja ze swojej strony wyraze tylko opinie, ze szczerze ten filtr polecam jako uzytkownik nb. tez kupowalem uzywke na forumowej gieldzie.

Domyślnie

To cała sprawa.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    To cała sprawa.
    Filtry Nikon pojawiają się sporadycznie na ebay (jak na tą markę to nawet dość często). Jeżeli nie straszne ci płacenie za pośrednictwem konta paypal polecam szukać tam właśnie.

Domyślnie

A Propos grubości oprawek polarów w wrersji SLIM, to ile milimetrów grubości one mają zazwyczaj - 5, a moze 4? Bo chyba nie 3mm - tyle to mają slimy UV.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    A Propos grubości oprawek polarów w wrersji SLIM, to ile milimetrów grubości one mają zazwyczaj - 5, a moze 4? Bo chyba nie 3mm - tyle to mają slimy UV.
    B+W 77mm Cir-Pol KSM MRC slim ma 4,9mm (zmierzyłem suwmiarką)

Domyślnie

Marumi DHG jest naprawdę cienki, kiedyś miałem i był mniej więcej grubości UV Hoya Super HMC.

Powiedzcie czy jest jakaś różnica w tych filtrach:
    link
    link

Domyślnie

B+W 77mm Cir-Pol KSM MRC slim ma 4,9mm (zmierzyłem suwmiarką)
    No to już wiem, że polary Nikona C-PL II to też SLIM-y, mój 62mm też ma dokładnie 4,9mm

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    Powiedzcie czy jest jakaś różnica w tych filtrach:
    link
    link
    Na pewno różnią się napisami (czcionką) i pudełkiem, a czy jakością to trudno powiedzieć.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Marumi 67mm Pol-Cir DHG Super - 4,9mm (nie ma napisane nigdzie slim na obudowie, bądź opakowaniu)

B+W 77mm MRC CPL F-PRO KSM - 6,6mm

Przy okazji. Pierścienie topowych filtrów B+W są wykonane z mosiądzu i jeżdżenie po tynkach i tym podobne rzeczy wrażenia na nich nie robią. Mimo, że filtry nie-slim są dość wysokie, to po założeniu na obiektyw ultra-szerokokątny winiety brak .

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów