Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Domyślnie

tamta ma też kelviny w pionie plusiki i minusiki, a w poziomie poszczególne tryby
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Witam

Chciałbym zapytać jakie jest Wasze zdanie na temat artykułu zamieszczonego na www.cdrom.pl:

http://www.cdrom.pl/index.php?title=...isz_Nikona_D70

?????

Domyślnie

takie ---->

bylo to juz przerabiane setki razy
    dla Radka nie wynaleziono jeszcze aparatu

Domyślnie

Moim zdaniem to bardzo ważny artykuł. I powinien go przeczytać każdy, kto zamierza zakupić D70. Może wtedy będzie więcej świadomych zakupów i mniej takich dyskusji jak ta. Ja przeczytałem ten artukuł przed zakupem. Mimo to wciąż nie żałuję zakupu.
    A co do wartości tego artukułu i prawd w nim zawartych, na forum już było o tym wiele razy.

Są tacy, którzy wierzą w Elvisa, tacyktórzy nie wierzą w cuda, i tacy którzy cudów oczekują.
    Są tacy, którzy cudów oczekują, ale i tak w nie nie wierzą ...

Domyślnie

Cóż, ja tego wcześniej nie czytałem, ale w moim starym aparacie (Kanona EOS 300) robiłem zdjęcia z na stałe ustawionym EV +1/3 )

Wrzućcie jakiegoś linka do tej dyskusji o powyższym artukule.
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Domyślnie

jak to właściwie jest z tym co piszą na http://www.cdrom.pl/index.php?title=...isz_Nikona_D70 ????

bo ja już głupieję całkowicie
    Pozdrawiam!! Krzysiek

| D50 | N 18-55 DX |

Domyślnie

Szanownemu koledze Rec polecam sprzedanie całkowicie nieudanego D70 ( ten straszny balans bieli) i kupienie D2H który powinien zaspokoić zapotrzebowanie na idealny aparat.

Pozdrawiam zadowolonych z D70 i akceptujacych jego niedoskonałosci
    D70/F75/28-100/70-300G/Sigma28-135/SB800

Domyślnie

Mam jedno pytanko:
    w którym momencie mierzony jest balans bieli - w momencie wykonywania pomiarów czy wykonywania zdjęcia?
    Bo jeżeli w pierwszym, to normalne byłoby, że dodanie flasha w momencie wykonywania zdjęcia zmieni kolorystykę. Jeżeli natomiast w momencie wykonywania zdjęcia, to aparata musiałby w trakcie flasha i zmierzyć WB i zarejestrować obraz... Więc raczej pierwsza opcja wydaje mi się normalniejsza a skoro tak, to nie czepiajmy się, że AWB i lampa farbują na niebiesko.
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów