Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68
    Anonymous
    Gość

Domyślnie

Rayden
    Miałem kase na D7D..... ale dla mnie ten aparat jest za malo przetestowany. Bawiłem sie nim kilka godzin... kolega kupił. Niby wszystko OK.... ale wolałem wybrac coś sprawdzonego. Poza tym, kto powiedział, że za rok nie zmienie ....? , szczególnie ze mam kilka obiektywów do Minolty.
    Dziekuję wszystkim za merytoryczne wypowiedzi na temat AWB. Dziekuję też tym, którzy nie mieli nic ciekawego do powiedzenia na temat problemu, w zamian za to wrzucili kilka płytkich tekścików o mięczakach, małpkach i tak dalej. Zawsze czlowiek może sobie wyrobić opinię na temat ludzi.....

Postaram sie do tego błędu Nikona przyzwyczaic skoro mowicie ze to taki świetny aparat
    Może faktycznie wrzucę parę fotek, by pokazać o co mi chodziło.
    Pozdrawiam
    Rec

Domyślnie

Hej Rayden - ale tekst o twardzielach, to nie mój... wybacz
    Co się przezywasz ? hę ?
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Domyślnie

W takim razie zazdroszczę swobody w zmianie body . To dość droga sprawa. D7D faktycznie cierpi na choroby wieku dziecięcego - już 2 userów z CyberFoto musiało skorzystać z serwisu tego aparatu. Mysle,że za jakiś czas nie będzie sprawiać przynajmniej postawowych problemów.

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Domyślnie

Rec - jasne, ze bym wolal poprawnie dzialajace WB w kazdych warunkach.
    Tak samo wolalbym zeby nastawiony tryb full auto zapewnił mi świetne zdjęcia ale zdaję sobie sprawę, że tak sie nie da. Moze jestem mało wymagający ale nie porownuj tego do auto klimy a co najwyżej do auto pilota, który o ile się orientuję nie wyląduje za pilota i nikt nie narzeka na jego istnienie

--
    Ja pitole jak tu szybko posty powstają.... Wszedłem, dałem "Odp." a tu juz kilka nowych przede mną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lwiecz01
    Hej Rayden - ale tekst o twardzielach, to nie mój... wybacz
    Co się przezywasz ? hę ?
    Ależ Lwieczu ! To Ciebie nazwałem "optymistycznym twardzielem". To chyba ładnie ? Twardziel jak pewnie wiesz to ktoś taki jak Clint Eastwood. Kto się nie piórka tylko prze do przodu. Ja niestety nie mam tak dobrego charakteru i z powodu paproszka na matrycy spac nie mogłem .

Pozdrawiam

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Domyślnie

ależ gdzieżbym się śmiał obrażać Chciałem tylko uściślić, czy mi się tutaj nie dorabia jakiś wypowiedzi w stylu "ale jestem macho - robię na Manualu"

I żeby rozluźnić atmosferę cytat:

"...- Ale ty jesteś twardy...
    - Bo ja jestem chłopak z miasta !
    - Ale ty masz silną psychikę...
    - ********** silną !..."
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lwiecz01
    "...- Ale ty jesteś twardy...
    - Bo ja jestem chłopak z miasta !
    - Ale ty masz silną psychikę...
    - ********** twardą !..."
    mała pomyłka - ********** to on miał silna tą psychikę...
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Parawdę mówisz Już poprawiłem.

Domyślnie

ta dyskusja zeszla troche mocno nie na temat

a co do balansu bieli, to zamiast sie zastanawiac na jego wadami czy w ogole sprawami technicznymi aparatu to proponuje po prostu porobic zdjecia... przeciez po to sie aparat kupuje... no chyba, ze ktos woli postawic go za gablotka i chwalic sie znajomym albo wystawic w muzeum (choc na to jest zdecydowanie za wczesnie)...
    poza tym aparat to tylko maszyna i do tego niezbyt inteligentna. balans bieli czy ekspozycja jest tylko proponowana przez aparat i wcale nie nalezy sie tych wskazan sztywno trzymac. W koncu to czlowiek robi zdjecie!! Jesli byloby inaczej to jaki bylby sens fotografowania??

Rec
    Gość

Domyślnie

Paradox..... zadałeś wazne pytanie.
    Otóż własnie, gdybym w końcu dostał idealny (pod każdym względem) aparat, otóz własnie wtedy mógłbym czuć sie szczęśliwy. To proste - wtedy mógłbym się skupić na robieniu zdjęć, na znajdywaniu tematów, na kompozycjach, na patrzeniu przez wizjer i dostrzeganiu tego czego inni nie widza...... nie martwiąc się ułomnościami sprzętu, ktorym dysponuję. Tak, wtedy byłbym szczęśliwy. BO widzisz, ja chciałbym być fascynatem, maniakiem fotografii, a nie tak jak widocznie ty - maniakiem sprzętu fotograficznego. Rozumiem, gdybys dostał idealny aparat - umarłbyś z nudów, bo nie miałbyś tysiąca gałek do kręcenia, manipulowania.... i tysiąca parametrów do ustawienia. Rozumiem. Kwestia filozofii....... Rozpatrując idealny przypadek - ja byłbym szczesliwy, gdybym mógł tylko wyszukiwać tematy do zdjęc - pozostawiając samo fotografowanie tych tematów takim jak ty, dla których nie ważne jest to co na zdjęciu, a raczej to co trzymają w ręce. Kwestia filozofii....
    Pozdrawiam
    Rec

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów