Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

przed chwilką wróciłem z dworka...cyknąłem próbnie 20 zdjatek moją Z10 na autoBB i 20 na ręcznymBB...efekt: na auto 7 zepsutych, na ręcznym 0...a auto w mojej minolcie całkiem, całkiem działa...ale jak napisał sławek, jesli cóś do wszystkiego, to efekty w konkretnych sytuacjach moga być różne
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Witaj REC . Niestety w D70 AWB jest poniżej normy. Co ciekawe np. w małym olimpusie C60 ABW działa wręcz perfekt.

Domyślnie

Aż zrobiłem teścik mały i teraz przy odrobinie światła dziennego wpadającego do mieszakania AWB daje lekko niebieski obraz. Przy zmianie BW na błysk są ciepłe kolory (mam żółte ściany ) ale w porównaniu z naturalnym stanem (naocznym ) fota z AWB jest bardziej zbliżona do rzeczywistości. Może tak wpływa pogoda za oknem, że patrząc na biały kaloryfer jest on koloru nieba

Jeśli założyć, że ten moj wzorcowy kaloryfer powinien być biały to faktycznie - AWB się wykłada z wbudowanym flashem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bloody
    Aż zrobiłem teścik mały i teraz przy odrobinie światła dziennego wpadającego do mieszakania AWB daje lekko niebieski obraz. Przy zmianie BW na błysk są ciepłe kolory (mam żółte ściany ) ale w porównaniu z naturalnym stanem (naocznym ) fota z AWB jest bardziej zbliżona do rzeczywistości. Może tak wpływa pogoda za oknem, że patrząc na biały kaloryfer jest on koloru nieba

Jeśli założyć, że ten moj wzorcowy kaloryfer powinien być biały to faktycznie - AWB się wykłada z wbudowanym flashem
    wszystko co napisałeś jest prawdą - sam to wiem z doświadczenia... WB jest tą funkcją z którą będziesz miał zabawę i to zdrową ale z czasem bezwiednie będziesz wiedział jakie zastosować do jakich warunków
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Dokładnie jak napisał Hesja... chcesz dobre zdjęcia .. to oducz się korzystać z funkcji auto...
    Auto jest dla mięczaków którym nie nie chce się/nie potrafią zrobić tego ręcznie!!!
    www.trphoto.pl
    D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek

Domyślnie

Ciekawe kiedy zamkną Nam ten wątek. A tak sobie lubimy pogadać o WB i Nied.....

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Domyślnie

Szybko bo tu się preferuje tylko wychwalanie naszego jedynego słońca, aparatu genialnego, cudu techniki, esencji technologii cyfrowej jakim są nasze D70

Po tem się tylko pisze gościowi "przecież wiedziałeś co bierzesz zanim zapłaciłeś"
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jpyt
    bo tu się preferuje tylko wychwalanie naszego jedynego słońca, aparatu genialnego, cudu techniki, esencji technologii cyfrowej jakim są nasze D70
    niee... tu sie mowi realnie o wadach ze sa i o zaletach ze sa i otym, ze nie ma rzeczy idealnych i na pewno nie jest idealem D70
    ale szklanka moze byc do polowy pusta albo do polowy pelna
    ja walcze z tymi, ktorzy tragizuja i pesymistycznie widza swiat... ot co
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Hehe, a ja mam D70 od sierpnia i jestem raczej zadowolony. Nie foce na auto więc cięzko mi powiedzieć jak się sprawuje elektronika odpowiedzialna za to. Co do światłomierza to też nie będę obiektywny gdyż często wolę zdjęcia prześwietlone i tak sobie foce z +0,3 a nawet +1EV
    Szumów wg mnie nie uświadczysz - raczej coś w rodzaju ziarna. Z resztą sharpness mam na +2 a i tak później wyostrzam oprogramowaniem więc "ziarno" staje się wyraźniejsze ale o to mi chodzi.

Ogólnie to aparat na szóstkę jak dla fotoamatora ale im dłużej go mam tym bardziej tęsknię za kliszą....

gibson
    Gość

Domyślnie

Szara karta jest idealna w ciezkich sytuacjach.. Jednak bardzo pomaga PRE na snieg i zdjecia wychodza idealne [trzeba raz przekrecic i dwa razy nacisnac w tym raz dluzej ]

Tez z tego kozystacie ?

Pozdrawiam

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów