Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Dawid w roli...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Dawid w roli...

cowboya Prosze o ocene portretu.

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 07-11-2025 o 12:42 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Kadr bardzo fajny, model pierwsza klasa... ale albo mi się wydaję, albo zaziarniło troszkę tą fotkę.
    D90 + N18-105VR + SDV - 10 | Canon 50D + C17-85 + Sherpa 250R
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adasb82 Zobacz posta
    Kadr bardzo fajny, model pierwsza klasa... ale albo mi się wydaję, albo zaziarniło troszkę tą fotkę.
    Tak zaziarnilo, ale to celowo tak zrobilam
    Dzieki za komentarz.

Domyślnie

Bardzo ładny portret. Jestem na tak Pzdr.
    D300s, S50-150/2.8 HSM II, 50/1.4G, 35/1.8G, SB600 i FF/BF

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Stylizacja - wybacz kiczowa - ale foto jaknajbardziej OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Stylizacja - wybacz kiczowa - ale foto jaknajbardziej OK
    Co jest wedlug Ciebie kiczowate, pytam z ciekawosci, bo sama sie ucze i wolalabym wiedziec na przyszlosc czego unikac. Obrabiajac ow zdjecie mialam kilka pomyslow, np sepia, badz dodanie mocniejszego zaziarnienia. Chodzilo mi o wydobycie klimatu Dzikiego Zachodu jak ze starej gazety z czasow Washingtona. Ale jednoczesnie chcialam zachowac kolor z racji iz jest to portret dziecka.

Domyślnie

Ponad 100 wyswietlen i tylko 3 komentarze...az tak zle jest to zdjecie?

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myfriend Zobacz posta
    Co jest wedlug Ciebie kiczowate, pytam z ciekawosci, bo sama sie ucze i wolalabym wiedziec na przyszlosc czego unikac. Obrabiajac ow zdjecie mialam kilka pomyslow, np sepia, badz dodanie mocniejszego zaziarnienia. Chodzilo mi o wydobycie klimatu Dzikiego Zachodu jak ze starej gazety z czasow Washingtona. Ale jednoczesnie chcialam zachowac kolor z racji iz jest to portret dziecka.
    Stylizacja chłopaka na kowboja - kicz - ale ja w jego wieku byłem taki sam, więc się nie dziwię... To taki klasyk portretowy... trudno coś zarzucić, ale nie powala... To wszystko co można napisać IMHO

Oszczędny w słowach Awatar maroo_s
    Miasto
    Kraków, Żukowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Stylizacja chłopaka na kowboja - kicz - ale ja w jego wieku byłem taki sam, więc się nie dziwię... To taki klasyk portretowy...
    No to klasyk czy kicz? Nie rozumiem takich opinii...
    To portret dziecka więc można go wystylizować na kowboja, batmana, smoka wawelskiego czy inną postać - chłopczyk na pewno będzie zadowolony ze zdjęcia a i przy jego tworzeniu też pewnie miał sporo radości.
    Technicznie zdjęcie też przecież jest OK, ładnie oświetlone, ostre, widać nawet fakturę skóry kapelusza.
    Dla mnie na plus
    Nikon+Nikkory
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myfriend Zobacz posta
    Kiedyś w jednej z książek Scott Kelby traktując o kwadrychromii wspomniał, że nadaje się ona znakomicie do przedstawiania na zdjęciach Dzikiego Zachodu. Jako, że niedowiarek jestem - sprawdziłem. I tak samo jak Pan Kelby, nie wiem dlaczego tak jest, ale uzyskane zdjęcie idealnie oddawało westernowski klimat. Może tą drogą obróbki pójdziesz?
    A fotka ładna, dobrze oświetlona. Nie wiem, czy to mój monitor w pracy, ale nieprzyjemne wrażenie MZ robi fioletowa dominanta na zdjęciu kolorowym oraz brak szczegółów na lewej stronie twarzy chłopca na B&W (trochę zbyt kontrastowo to B&W poszło w konwersji).

EDIT:
    Tutaj masz przykładowego linka z małym kwadrychromicznym tutorialem:
    http://www.fotografuj.pl/Article/War...e/id/93/page/3

W wersji Scota Kelbiego, wykorzystane było jedno z domyślnych ustawień do imitacji ww. klimatu, nie trzeba było nic samemu szukać kombinować. Jak wrócę do domu, to sprawdzę, które z predefiniowanych to było.
    clusca
    Fufu X

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów