Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Tamron 17-50 f2,8

Wlasnie przymierzam sie do Tamrona 17-50 f2,8. Z tego co wiem to calkiem przyjemne szklo w tej cenie....
    Moje pytanie brzmi czy prawda jest ze sa duze problemy z FF BF w polaczeniu z Nikonem?
    Duzo naczytalem sie o tym na roznych forach.....a kupuje ten obiektyw od znajomego ktory mial FF na D90....
    Ten tez ma dzialac z D90 ale na szczescie bede mogl sprawdzic to zanim kupie.......
    Jednak czy mozliwe jest ze na jednym body zle ostrzy a na drugim bedzie ok???

Edit: w opisie watku jest blad, powinno byc Tamron 17-50 a nie 17-55 sorry!

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Prawda, ze bywaja problemy BF/FF, ale Nikon jest jeszcze chyba mniej dotkniety niz np. Canon i Pentax. Mozliwe jest rowniez, poprawne dzialanie na jednym body a na innym nie, dlatego sprawdzenie przed kupnem jest wskazane.

Domyślnie

właśnie w Pentaxie miałem tego Tamrona - kupiłem w ciemno w sklepie internetowym i działał idealnie. jeśli jeszcze masz możliwosc sprawdzenia przed kupnem to zrób szybki test i (szczerze życzę) ciesz się zakupem, bo to jedno z lepszych szkieł na Dxie jeśli chodzi o stosunek jakosc/cena.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gompky Zobacz posta
    właśnie w Pentaxie miałem tego Tamrona - kupiłem w ciemno w sklepie internetowym i działał idealnie.
    No to miales szczescie, wystarczy poczytac ten watek http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p...7329952#480212

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz.....juz jutro bede testowal tego Tamrona.....dam znac co i jak....

Domyślnie

Ja u siebie zauwazylem ze gdy ostrze na punkt centralny na zdjeciu ostrosc jest lepsza minimalnie nizej niz w punkcie centralnym ;/ Czy da sie to jakos wyregulowac ? czy pozostaje jedynie oddac do serwisu? Obiektyw kupilem w USA ale gwarancje ma ogolnoswiatowa na 6 lat. Dzieki za info
    D90 | T 17-50 | N 35 | S 70-300 APO | SB-900

www.reklama-sokolka.pl

Domyślnie

Tak wiec testy rozpoczete....i o dziwo.....ostrzy niezle.....swiatelko troche mam slabe zeby stwierdzic na 100% ale wyglada dobrze.......oddaje duzo szczegolow praktycznie na calym obrazie......
    Pomecze go jeszcze kilka dni zeby stwierdzic na 100%......
    Fajne szkielko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak wiec testy rozpoczete....i o dziwo.....ostrzy niezle.....swiatelko troche mam slabe zeby stwierdzic na 100% ale wyglada dobrze.......oddaje duzo szczegolow praktycznie na calym obrazie......
    Pomecze go jeszcze kilka dni zeby stwierdzic na 100%......
    Fajne szkielko
    Fajne, fajne.
    Fuji X100 i głód ulicy

Uprawnienia umieszczania postów