Szukaj
Ja przerobiłem skórzany pas "budowlany" z Leroy'a. Do obiektywów przyciąłem i przynitowałem aluminiowe tuby po gorzale wyściełane folią bąbelkową (tylko na 70-300G nie znalazłem - za gruby jest z osłoną). W sumie kosztowało 46 zł (i zmarnowana wątroba). Czułem się z tym jak cowboy i przy mojej tuszy nie mieściłem w drzwi
, więc oddałem koledze i kupiłem plecak z możliwością szybkiego wyjęcia sprzętu zza pleców. Jedno i drugie poelcam - oszczędza kręgosłup. Z plecakiem jest ten problem, że sprzęt trudno schowac bez dużej wprawy, co powoduje trudności ze zmianą szkieł "w locie".
Tak na marginesie 17-55 to dx, a do d700 to raczej 24-70, też słuszna waga![]()
Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...
A może wyekspediować akumulatory na pasek na biodrach? Widzę ze są battery packi do sabinek, może i do body też by się coś znalazlo, ew. dwa gripy z których średnio kumaty elektronik zrobi ci jeden, z kabelkiem pomiedzy "pustym" dopiętym do body a wypełnionym akmulatorkami, zamocowanym jakoś wygodnie na pasku? Oczywiście nie wiem na ile kwestia kabelków nie będzie większą przeszkodą niż nieco mniejsza masa w rękach...
---
Oper
Nie 12-24/4 tylko 14-24/2.8. Ten pierwszy jest do niepełnej klatki czyli DX.
hahah - pare godzin temu jak wszedlem w ten watek mialem rzucic propozycje m8, ale stwierdzilem, ze zostane zjechany za robienie sobie jaj z powaznego tematu. a podejrzewam, ze to faktycznie moglby byc swietny wybor do tego typu fotografii (chociaz nie wiem dokladnie jak w leice ma sie sprawa w ciemnych przestrzeniach i uzyciem lampy).
gdzieś czytaŁAM ostatnio ze m8 nieźle szumi na wyższych iso,że bateria szybko pada..ale pozytywów też trochę na pewno jest
ciekawe czy jest na forum jakiś użytkownik tego aparatu?![]()
Nie wiem czy to miał na myśli robin: http://www.kata-bags.com/product.asp...&Version=Photo. Takich pasków jest mnóstwo, np. tutaj wymienionych jest pięć stron z paskami i akcesoriami: http://www.speedgraphic.co.uk/cat.as...tart=0&rows=10.
Skontaktuj się z nami