Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: waga sprzętu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morszula Zobacz posta
    Witam,
    obecnie rozpoczynam swoja przygodę z fotografią slubną, zdjęcia robię d300 ale za jakiś czas na pewno będę chciała zmienić na coś lepszego..i tu rodzi się problem, ponieważ mam problemy z kręgosłupem i dźwiganie pare godzin nawet d300 z tamronem 17-50 i sb-900 po jakimś czasie sprawia mi problem. Jeszcze to jestem w stanie znieść ale jak pomyslę sobie o tym ile ważą lepsze modele nikona i profesjonalne obiektywy to zaczynam sie martwić

Stąd moje pytanie- jaki polecilibyście mi sprzęt, lepszy od d300 i obiektywów tamrona ale nie ważący za dużo?
    A może canon? nie miałam w ręce wsyztskich korpusów ani obiektywów więc nie wiem, a tak powoli zaczynam się zastanawiać co ewentualnie potem kupić..
    Wiesz, nie chcę być złośliwy..ale może warto zainwestować w rehabilitację tego kręgosłupa i zostawić D300, bo zdecydowanie wystarczy Ci do fotografowania ślubów, a może nawet jest na wyrost.

Domyślnie

Ja przerobiłem skórzany pas "budowlany" z Leroy'a. Do obiektywów przyciąłem i przynitowałem aluminiowe tuby po gorzale wyściełane folią bąbelkową (tylko na 70-300G nie znalazłem - za gruby jest z osłoną). W sumie kosztowało 46 zł (i zmarnowana wątroba ). Czułem się z tym jak cowboy i przy mojej tuszy nie mieściłem w drzwi , więc oddałem koledze i kupiłem plecak z możliwością szybkiego wyjęcia sprzętu zza pleców. Jedno i drugie poelcam - oszczędza kręgosłup. Z plecakiem jest ten problem, że sprzęt trudno schowac bez dużej wprawy, co powoduje trudności ze zmianą szkieł "w locie".

Oszczędny w słowach Awatar kemot
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Tak na marginesie 17-55 to dx, a do d700 to raczej 24-70, też słuszna waga
    Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...

Domyślnie

A może wyekspediować akumulatory na pasek na biodrach? Widzę ze są battery packi do sabinek, może i do body też by się coś znalazlo, ew. dwa gripy z których średnio kumaty elektronik zrobi ci jeden, z kabelkiem pomiedzy "pustym" dopiętym do body a wypełnionym akmulatorkami, zamocowanym jakoś wygodnie na pasku? Oczywiście nie wiem na ile kwestia kabelków nie będzie większą przeszkodą niż nieco mniejsza masa w rękach...
    ---
    Oper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oper Zobacz posta
    A może wyekspediować akumulatory na pasek na biodrach? Widzę ze są battery packi do sabinek, może i do body też by się coś znalazlo, ew. dwa gripy z których średnio kumaty elektronik zrobi ci jeden, z kabelkiem pomiedzy "pustym" dopiętym do body a wypełnionym akmulatorkami, zamocowanym jakoś wygodnie na pasku? Oczywiście nie wiem na ile kwestia kabelków nie będzie większą przeszkodą niż nieco mniejsza masa w rękach...
    hmm ..o czymś takim nie słyszalam nawet ale dzięki za info na pewno o tym pomyślę

Domyślnie

Nie 12-24/4 tylko 14-24/2.8. Ten pierwszy jest do niepełnej klatki czyli DX.

Domyślnie

hahah - pare godzin temu jak wszedlem w ten watek mialem rzucic propozycje m8, ale stwierdzilem, ze zostane zjechany za robienie sobie jaj z powaznego tematu. a podejrzewam, ze to faktycznie moglby byc swietny wybor do tego typu fotografii (chociaz nie wiem dokladnie jak w leice ma sie sprawa w ciemnych przestrzeniach i uzyciem lampy).

Domyślnie

gdzieś czytaŁAM ostatnio ze m8 nieźle szumi na wyższych iso,że bateria szybko pada..ale pozytywów też trochę na pewno jest
    ciekawe czy jest na forum jakiś użytkownik tego aparatu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareknik Zobacz posta
    Nie 12-24/4 tylko 14-24/2.8. Ten pierwszy jest do niepełnej klatki czyli DX.
    Może być 12-24 do pełnej klatki - Sigma

Jeśli patrzeć na wagę, to stałki. Nikonowskie jasne zoomy niestety sporo ważą.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Nie wiem czy to miał na myśli robin: http://www.kata-bags.com/product.asp...&Version=Photo. Takich pasków jest mnóstwo, np. tutaj wymienionych jest pięć stron z paskami i akcesoriami: http://www.speedgraphic.co.uk/cat.as...tart=0&rows=10.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów