Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: waga sprzętu

Domyślnie

fushiro ja to oczywiście myślałam intensywnie nad tą leica uzywaną można już za 9 tyś dostać więc nie tak strasznie...z tym, że rozmawiałam z kolesiem, który jej używał i nie polecał ze względu na kiepskie iso i balans bieli
    ehh ale ona jest cudowna lekka i do reportażu jak znalazł...więc jak jeszcze stanieje to kto wie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Mam pewną propozycję. Nie spełnia może wszystkich wymagań jako body ślubne, ale nadal wiele - Leica M8 (M8.2)

P.S. Nie zauważyłem wcześniejszego wpisu o Leica Obrazki do iso400 robi cudne.

Domyślnie

taaaaaaaaaa m8
    wyskocz z takim na weselu to powiedzą że ciocia ma lepszy bo zooooooma ma taaaaaaaakiego
    ludziom nic nie powie m8
    zobaczą tylko że wynajęty fotograf z kompaktem latał

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Na ostatnim dużym weselichu u BOGACZY takim na prawie 300 osób policzyłem, że na stołach leżało blisko 40 sztuk aparatów. Błyskali we wszystkich kierunkach. Ciekawe ile by to ważyło. A były od colpixów do 5D

No a propos wagi i zdrowia po 15 godzinach na nogach kolanka zaczęły mi nawalać, a torbę fotograficzną mam leciutką.
    W niedzielę ledwo z wyra się zwlokłem, ale do komputera żeby forum odwiedzić dałem rady się doczłapać
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 19-05-2009 o 22:40

Domyślnie

Ja nigdy nie marudziłem na wagę, a nawet uważałem że czym cięższy tym lepszy. Ale ostatnio 10h biegałem z torbą i troche mi wlazło w plecy. Potem zważyłem torbę. To co w stopce waży razem 10kg.

Wiec może na problemy z kręgosłupem polecałbym trobę na kókach taką lotniczą. Drugim pusem jest to że są wzmacniane
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tofifik Zobacz posta
    Ja nigdy nie marudziłem na wagę, a nawet uważałem że czym cięższy tym lepszy. Ale ostatnio 10h biegałem z torbą i troche mi wlazło w plecy. Potem zważyłem torbę. To co w stopce waży razem 10kg.

Wiec może na problemy z kręgosłupem polecałbym trobę na kókach taką lotniczą. Drugim pusem jest to że są wzmacniane
    mam plecak na kółkach właściwie nie zakłądam go w ogóle na plecy, tyle że problem pojawia się dopiero w kościele, na plenerze czy weselu kiedy to mam aparat na szyi i po jakimś czasie kręgosłup naprawdę nieźle mnie boli...chyba ten pas biodrowy plus może jakieś lżejsze stałki to rozwiązanie dla mnie
    marzy mi się nikkor 14-24 waży tonę ...ale nikkor nie ma chyba jakiś fajnych szerokich stałek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    taaaaaaaaaa m8
    wyskocz z takim na weselu to powiedzą że ciocia ma lepszy bo zooooooma ma taaaaaaaakiego
    ludziom nic nie powie m8
    zobaczą tylko że wynajęty fotograf z kompaktem latał
    może to i lepiej , ludzie boją się super profesjonalnych aparatów armat z mega szkłami....a tak to będą czuli się bardziej swobodnie

Domyślnie

10.5 f2.8 fisheye lub 16 f2.8 fisheye są fajne. A co do zawieszania aparatu to może pokombinować ze stabilizatorami do kamer zawieszanymi na ramię. Wtedy punkt wsparcia jest na biodrze.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

no to ja powiem jeszcze że nigdy nie zakładam aparatu na szyję
    drażni mnie to wybitnie i utrudnia manewrowanie
    mam założony taki paseczek zwany też gripem i cały czas trzymam aparat w garści a mając ów paseczek nie muszę go intensywnie ściskać bo nie spada tak łatwo
    wiem że niektórzy nie wyobrażają sobie zdjęć pionowych z głównego spustu ale tak się nauczyłem i zawsze palec mam na górze aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    no to ja powiem jeszcze że nigdy nie zakładam aparatu na szyję
    drażni mnie to wybitnie i utrudnia manewrowanie
    I to jest bardzo nieprofesjonalne zachowanie.
    Zakładasz aparat z paskiem firmowym na szyję, a wtedy nazwa aparatu z tyłu na pasku jest widoczna z daleka.
    Oczywiście aby zrobić wrażenie musisz mieć coś najdroższego.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

az nie mogę uwierzyć, że na 5 stron wątku tylko jedna osoba napisała coś o sporcie (joga)...
    odpowiedni zestaw ćwiczeń jest w stanie wzmocnić mięśnie podtrzymujące kręgosłup i znacznie go odciążyć.

wiec z mojej strony sugerowałbym konsultacje z lekarzem i jeżeli nie ma przeciwwskazań - jazda na siłownie.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów