Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: netbook

Domyślnie netbook

Witam,
    zakupilem ostatnio malego acera one 9" do pracy poza studiem, sprawdzanie poczty, archiwizacja danych itp. Niestety laptopika musialem odeslac ze wzgedu na poziom generowanego dzwieku, moze nie tyle poziom co denerwujace rzezenie, wiatrak na procesorze. Dostalem nowy ktory mial ten sam problem. Odeslalem. Potrzebuje urzadzenie ktore jest ciche, poreczne i lekkie. Do wyboru mam kilka laptopikow w podobnej cenie i prosze o ocene wlascicieli wspomnianych. Compaq mini 700EA, LG X110 i samsung nc10 nie wiem co wybrac, cena podobna. . . Zalezy mi na duzych klawiszach i cichej pracy. Pzdr.

Oszczędny w słowach Awatar dcdead
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja bym wybral nc10 (co znaczy wybralbym - wybralem ) - bardzo cichy w stosunku do asusa 1000h, ktorego mialem przedtem. Bardzo dobry wyswietlac no i najwazniejsze: Akumulator starcza mi na ok. 6 1/2 godziny (jasnosc na 50% + UMTS)
    Moje zdjecia na flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dcdead Zobacz posta
    Ja bym wybral nc10 (co znaczy wybralbym - wybralem ) - bardzo cichy w stosunku do asusa 1000h, ktorego mialem przedtem. Bardzo dobry wyswietlac no i najwazniejsze: Akumulator starcza mi na ok. 6 1/2 godziny (jasnosc na 50% + UMTS)
    no to się dołączę do grona zadowolonych użyszkodników nc10 - max na baterii to 9h z hakiem... 7.5h na necie - przez telefon jako modem bo mam wersje bez wbudowanego modemu HSPA. Imho najlepszy wyświetlacz w swojej klasie. Jedyna sensowna konkurencja to msi Wind... ale jakoś mnie nie przekonał pracą na baterii - coś krótko w stosunku do nc10. Reszta - eeepc, acery i inne hp mini to niestety - nie poszło producentowi. Albo za słabe baterie, albo za słabe bebechy albo ogólnie kiszka i bryndza...

Brać NC10... jak ma mieć większy wyświetlacz - wyszedł NC20.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

też jestem zadowolonym posiadaczem NC10.
    Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
    Tamzooka 150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0

Domyślnie

Ja używam Winda i wogóle go nie słyszę.

Domyślnie

Tak, mysle ze to dobry wybor chociaz w acerze mialem dwa gniazda na karty SD a tutaj nie widze zadnego. Bateria wynagradza wszystko, no i wiekszy monitor! Dziekuje za podpowiedzi, moze ktos jeszcze sie dolaczy?

Domyślnie

nowy wind trzyma duzooo dluzej na baterii i on jest też ciekawym wyborem w tym momencie
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Ja będę jak zwykle w inną stronę. Użytkuję od jakiegoś czasu HP Mini 2140. Na baterii 6-ogniwowej, realny czas pracy z wpiętym modemem ExpressCard to trochę ponad 5 godzin. Wyświetlacz w porządku, choć przydałaby się większa rozdzielczość. 600 pkt w pionie, dawno nie jest już standardem. Klawiatura rewelacyjna. Nie tylko w netbookach, ale i w notebookach często są gorsze. Od Eee, NC i Winda odrzucił mnie brak złącz do PCMCIA czy ExpressCard. Na razie, fabrycznie wbudowane moduły radiowe to rzadkość, a netbook bez modemu to nieporozumienie. No i aluminiowa obudowa.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 12-05-2009 o 19:41
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

HP mini 2140 bardzo ladny ale cena zaporowa niestety samsung kosztuje w uk 300 funtow a HP juz cale 400. . . Ihmo nie warto doplacac az tyle do niewiele rozniacego sie laptopika. W swieta wielkanocne byla promocja na HP 2133 tylko 219 funtow w PC World ale szybko "wyszly" i sie spoznilem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dcdead Zobacz posta
    Sory ze tak odkopię.

@dcdead mam do ciebie pytanie jak bardzo można przyciemnić ekran ?? jakieś porównanie do np asusa Epcc

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów