Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Ja też jestem świeżo po przesiadce z SRLC3 i też troszkę się naoglądałem, naczytałem (właśnie, gdyby ktoś potrzebował, to torbę mam do sprzedania). Pisałem o tym w sąsiednim wątku. Kupiłem LowePro Faspack 250. Oglądałem też FastPacka 200. Generalnie w SRLC3 dawałem radę się upchać. Bez ładowarek, bez dodatkowych rzeczy. Aparat + szklarnia + lampa. To się mieściło. Co prawda na wcisk i ścisk, ale dawało rade pozasuwać wszystkie suwaki. W Fastpacka 200 przepakowałem się bez żadnego problemu, jeżeli chodzi o komorę na sprzęt + została cała górna komora na dodatkowe rupiecie, natomiast w Fastpacka 250 przerzuciłem cały sprzęt do dolnej komory i tam mi zostało odrobina luzu + oczywiście cała górna komora + kieszeń na lapka. Fastpack 200 w MM kosztował chyba 260 PLN, za 250-kę zapłaciłem nieco ponad 3 stówki. Generalnie plecak jest fajny, godny polecenia. Acha, 200-ka nie ma pasa biodrowego.

Domyślnie

zamówiłem na tym forum Slingshot 300AW mam nadzieję, że będę z niego zadowolony
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

To ja mam pytanie chłopaki bo wymieniliście dwa plecaki o których myślę. Właśnie chcę sobie dokupić do Naneu Pro Adventure coś mniejszego - typowo do pracy w mieście (Naneu mam z myślą o dłuższych wyprawach, po górach jest ok, ale przy repo nie sprawdza się w najmniejszym stopniu).

Myślę i o SlingShot 300 AW ale też o Fastpack 250. Komora na netbooka (10') by się przydała, nawet bardzo, ale nie jest ona obowiązkowa. Ceny do ok 400 zł są ok.

Zeby bez problemu mieć podpięte pod D80 z gripem (docelowo D300 z gripem) coś dłuższego (70-300 VR 4,5-5,6) i zmieścić do plecaka drugi tele (70-200 2,8 ) oraz dwa lub trzy krótsze szkła i oczywiście lampę zewnętrzną i trochę klamotów. Każdy z tych plecaków da radę, czy w którymś to już będzie na styk i ciężko upchane?
    D300s, D700, trochę szklarni i akcesoriów.

fotograf | copywriter

Domyślnie

No to tak... Do Fastpacka 250 D80+grip + N70-300 wchodzi tyle, że tulipan musi być zapięty do tyłu. Ze zmieszczeniem tam drugiego tele w tym samym czasie będzie problem. A np. taki Nikkor 70-200 to tam raczej nigdy nie wejdzie... D300 z podpiętym gripem też powinien wejść do bocznej kieszeni z jakimś niewielkim obiektywem. Ciągle mówimy o komorze foto. Bo oprócz tego mamy jeszcze kilka kieszonek na drobiazgi i górną komorę bagażową, do której trochę sprzętu foto też można zmieścić. A, no i kieszeń na lapka 15".

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów