Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
    Oszczędny w słowach Awatar MariuszB
    Miasto
    Kabaty - Łorsoł

Domyślnie Mam problem z niewiem czym...

Posiadam obiektyw Sigmy 120-400mm f/4.5-5.6 DG APO OS i pewien problem, a mianowicie po podpięciu go pod body (D80) bardzo szybko rozładowują mi się akumulatory, podobna sytuacja jest przy Sigmie 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS.

Dzieje się tak przy włączonej stabilizacji, obiektywem 120-400 jestem w stanie, przy świeżo naładowanych akumulatorach zrobić 2-3 zdjęcia a 18-200 jakieś 8-10 szt.

Po odpięciu obiektywu z OS i podpięciu obiektywu bez stabilizacji wszystko jest OK, używam oryginalnych akumulatorów (kupione w styczniu), i przez jakiś czas było wszystko w porządku, czy muszę co kilka miesięcy kupować nowe aku ??
    De80

Domyślnie

a wyłącz stabilizacje i zobacz czy jest to samo

Miasto
    Kabaty - Łorsoł

Domyślnie

Hmmm, 120-400 z wyłączoną stabilizacją dalej pokazuje rozładowaną baterię, a przy 18-200 pokazuje się naładowana...
    De80

Domyślnie

jedyne co mi przychodzi do głowy to podpięcie innej 120-400 i sprawdzenie, czy coś sie zmieni
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

bo kto to widział kupować sigmy? jeszcze nie miałem dobrego szkła od sigmy

Domyślnie

Trochę nie chce się wierzyć, żeby obiektywy rozładowywały akuymulator w tym tempie,
    nie wiem czy możliwy jest wogóle taki duży pobór prądu nawet przy jakimś uszkodzeniu.
    Ty sprawdź lepiej, czy ładowarka Ci doładowuje akumulatory, albo czy te akumulatory to nie jakiś
    podrobiony lub weyksploatowany krzak.

Domyślnie

Słuchaj a nie jest to problem z body, bo chyba nowy firmware do D80 naprawiał tego błędu z migającym wskaźnikiem baterii ??

Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    To samo mogę powiedzieć o Canonie - też jeszcze dobrego szkła do nich nie miałem...

Facet ma konkretny problem, opinia w stylu barowym mu nie pomoże

Można spróbować pójść do jakiegoś sklepu foto i zapytać, czy pozwolą Ci przypiąć własny obiektyw do sklepowego body. Chyba, że znasz kogoś, kto Ci udostępni aparat. Wtedy wyeliminujesz problem body. Jeśli dzieje się to na 2 obiektywach, to mniej prawdopodobne, że wina jest po ich stronie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    Ale nie szerz takiej demagogii. Sigmy: 100-300, 50-150, 150 - bardzo dobre szkielka nie majace odpowiednikow u Nikona.

Ja sam obecnie posiadam 10-20 i jestem z niej bardzo zadowolony.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Miasto
    Kabaty - Łorsoł

Domyślnie

Ja mam dwa body. Na D70S jest to samo.
    De80

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów