Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie praskie latarnie

Tym razem taki mini projekt dotyczący urokliwych mz latarni.

I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Najbardziej podoba mi sie nr 1, pozniej 3. Dwojka kadrowo mi nie pasuje, zachwiana jest mz rownowaga miedzy podloga a pozostala czescia sceny. Co do nr 1 mam pytanie. Czy celowo unikasz wiekszego nasycenia kolorow? Troszke bez zycia jest ta scena. Wiem, nie wszystko musi miec soczyste kolory, ale oodrobinke bym jednak podbil nasycenie i kontrast (mysle ze naturalnie ta kamienica miala calkiem zywy kolorek). Pozdr
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Najbardziej podoba mi sie nr 1, pozniej 3. Dwojka kadrowo mi nie pasuje, zachwiana jest mz rownowaga miedzy podloga a pozostala czescia sceny. Co do nr 1 mam pytanie. Czy celowo unikasz wiekszego nasycenia kolorow? ...
    Nie celowo.
    Po prostu zapomnialem skonwertowac do sRGB...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Trójka podoba mi się "sama w sobie" tzn, nie koniecznie jako temat: "...latarnie".
    Kadr jest ciekawy i kolorki ciepłe, ładna saturacja, takie lubię.
    Z 1 jeszcze bym popracował, 2 taka sobie.
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Domyślnie

A ja się cieszę, że zapomniałeś o konwersji do sRGB Bardzo mi tu pasują odrobinę stonowane barwy. Kadrowo "przepyszna" jest jedynka, trójka też bardzo na tak, jednak trochę szkoda uciętej na spodzie latarni (perspektywa kompensuje to jednak z nawiązką). Dwójka jest dla mnie natomiast trochę chaotyczna (w zestawieniu z pozostałymi) - chodzi mi o układ linii wszelakich. Wg mnie nie pasuje do serii, choć sama w sobie niczego sobie

Pozdrawiam!
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Bardzo podobaja mi sie wszystkie. Lubie takie detale architektoniczne, fragmenty architektury. Zwlaszcza gdy ciezko okreslic czy to widok z wczoraj, czy z 1905r. (pomijajac kwestie jakosci fotografii z tamtego okresu) Rownie dobrze taki widok moglbym tam pewnie zastac np. w 1935. To lubie

Uprawnienia umieszczania postów