Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Ogrodowo - kolorowo

Hmm... Wyciągając wnioski z komentarzy, które byliście uprzejmi umieścić pod moimi ostatnimi zdjęciami, postanowiłem odważyć się na troszkę więcej, niż dotychczas... Z tego miejsca chciałbym Was zapytać, czy skręciłem w dobrą stronę? Poproszę o opinię. Jeżeli tego rodzaju obróbka spodoba się Wam, to dołożę więcej zdjęć z serii.

1.

Pozdrawiam.

EDIT:
    Kurcze, Firefox strasznie ucina saturację. To zdjęcie zupełnie inaczej wygląda otwarte w PS. Nie wiecie, czy jest to może kwestia ustawień profilu, czy może FF tak renderuje zdjęcia i koniec?

EDIT 2:
    Troszkę jeszcze podsaturowałem, żeby w przeglądarce wyglądało bardziej tak, jak chciałem.

Domyślnie

Moje skromne 2 slowa: za duzo gory, za malo prawej strony - nie widac tematu zdjecia
    Od razu widac, ze 85 mm, zgadlem?
    Pozdrawiam, Grzesiek
    Fotkarium.pl - edytor zdjęć online
    D90 + 18-105, 35 1.8, 70-300

Domyślnie

Majek, cofnij te zmiany! Teraz jest ewidentnie przesaturowane. Różnice w wyświetlaniu pochodzą pewnie z palety kolorów, na którą masz ustawiony zapis zdjęć.

Ogólnie jednak podoba mi się Choć wolałbym w poziomie.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

Ożesz w mordę... Zupełnie nie pomyślałem, że nie tak dawno temu przeinstalowywałem system i po zainstalowaniu PS zapomniałem przestawić domyślną paletę z aRGB na sRGB. To pewnie stąd te różnice w saturacji. LOL

Dzięki za komnentarze.

Ps.
    Zapomniałem poprzednio dopisać, że owszem, zdjęcie zrobione 85-ką.

Domyślnie

Mnie zastanawia dlaczego sam dół zdjęcia przy samej ramce jest jaśniejszy - tak jak by na całą fotkę była nałożona jakaś warstwa.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

O kurde, warstwa z winietą mi się przesunęła... Nie zauważyłem... Dzięki za zwrócenie uwagi.

Domyślnie

No dobra, zdjęcie w pierwszym poście poprawiłem. Zarówno profil w PSie, jak i tę nieszczęsną winietę... Kurcze, gdzie się człowiek cieszy, tam się diabeł śpieszy, czy jakoś tak...

Jeżeli ktoś ma coś jeszcze do dodania, to zapraszam.

Domyślnie

No to ja od nowa - jak dla mnie to fota udana, moment chwycony a jedynie czego mi tu brakuje to szkoda że nie widać stróżki tej wody w całości ale tak czy siak jest nieźle - w końcu to fotografia albumowa więc nie ustawiana i pozowany.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Khyhy... Dzięki. Zdradzę kulisy tego zdjęcia. Leżałem na boku, głową na trawie i po prostu wygodniej mi było trzymać aparat w pionie.

Uprawnienia umieszczania postów