Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Florka

Domyślnie

Może później coś jeszcze dodam

Domyślnie

Bardzo ładnie , subtelnie , piękna modelka . Dawaj więcej.
    VISCA EL BARCA !!!

Domyślnie

Ładnie czekamy na więcej
    NIKON D90 + 18-105 VR + NIKORR 35mm 1.8G + Metz 48 AF-1

Dars

Domyślnie

Drugie, trzecie, pierwsze. W takiej kolejności mi się to wszystko podoba. Dawaj więcej.
    x

Domyślnie

Moglbys napisac cos na temat postprocesingu

Domyślnie

Jasne, dlaczego nie

Proces zaczyna się od wywołaniu rawa w capture nx 2 - mimo odpowiedniego naświetlenia lekko rozswietlona + "highlights protection" na kilka stopni (3-7) i ustawione "color mode" na III. Potem photoshop.

Skopiowanie warstwy bazowej, na nowej warstwie użycia "doge" ustawionego na "shadows" do rozjasnienia całej skóry i pozbycia się przy okazjii znacznej części niedoskonałości, worków pod oczami itd. Do większych pryszczy/pieprzyków spot healing brush. Jeśli chodzi o włosy/oczy/usa to zaznaczyłem każde oddzielnie i na nowej warstwie z panelu "adjustments" użyłem kilka filtrów: brightness/contrast żeby rozjasnic, zwiekszyc kontrast; hue/saturation żeby lekko obniżyc saturację i delikatnie zmienić oddcień; w przypadku oczu dosżło jeszcze levels, aby mocniej rozjasnic. Po nałożeniu tych filtrów użyłem "doge" ustawionego na "highlights" aby rozjasnic refleksy swiatla na ustach i wlosach. Po zakonczeniu procesu polaczylem wszystkie warstwy tak, aby otrzymać jedną. Tą jedną, która została skopiowałem, blending mode ustawiłem na soft light, opacity/fill na 30-50%. To by było na tyle ;p

Domyślnie

sliczne foty

Domyślnie

Dobra, wszystko wyjaśniłeś, a teraz dawaj więcej zdjęć

Domyślnie

Zdjęcia bardzo przyjemne - rzeczywiście kobiece, ładnie wykonane, zaświecone i zagrane. Podobają mi się.

Na każdym zdjęciu mam wrażenie, że usta są dziwnie wykrojone, a w szczególności górna warga, nad którą jest jaśniejszy fragment. Nie wiem, czy to kwestia modelki, makijażu, standard, czy obróbka, ale zwróciło to moją uwagę. Jak na mój gust minimalnie za mocno usta i oczy są obrobione ogólnie. Na 3 tło wygląda tak sobie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów