Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Domyślnie

Rozumiem, że pytam o rzeczy oczywiste, ale od wczoraj czytam rożne, w tym Wasze, rady odnośnie CMS. Stosuję się do nich i coś jest nie tak. O ile w PS'ie dwa powyższe zdjęcia wyglądają na różne, to już inne AdobeRGB i sRGB wyglądają tak samo, mimo, że sRGB otwieram w tejże właśnie przestrzeni kolorów. W NX2 i Windows Photo Viewer wszystko wygląda tak samo.
    W systemie mam ustawiony profil monitora jako domyślny.

Co ciekawe, tu świeci się zielone co ma świadczyć o tym ,że CMS działa, no i niby działa, bo lokomotywy w FF wyglądają różnie...
    http://monitory.mastiff.pl/images/mv...kolorami_3.jpg

Bardzo proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez piotr_u. ; 21-05-2011 o 14:28

Domyślnie

Kurczę, ostatnio w końcu kupiłem NX'a i normalny monitor, a nie potrafię ich poprawnie ustawić. Tzn. monitor jest ok. Programy Canona i PS wyświetlają lokomotywy poprawnie, ale w innych zdjęciach niezależnie, czy to s czy AdobeRGB nie widzę różnicy - chyba, że w przypadku nieobrobionych zdjęć są one tak niewielkie Nawet FF zaczął wyświetlać je tak samo W instrukcji do NX'a jest może pięć zdań o tym. Instalowałem go kilka razy z różnymi ustawieniami i nic.
    Myślałem, że znajdzie tu się choć jedna osoba zechcąca podpowiedzieć. Samemu na prawdę ciężko coś wymyślić, kiedy niby ustawia się "tak jak powinno być", a nie działa...
    Dobra, już nie stękam, może jakoś do tego dojdę,
    pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów