Witam serdecznie
nadszedł czas poważnych zakupów i tutaj porownanie cenowe
zastanawiam się nad czymś mobilnym i przenosnym w teren, mój wybór padł od razu na bowensa, z racji tego że mam dużo akcesoriów. W UK jest dość ciekawa oferta cenowa - przykładowo BOWENS EXPLORER+2 QUAD HEADS + PULSAR to w UK cena okolo 2950 euro brutto. Powiem szczerze że spodobał mi się zestaw ( trochę mało błysków, ale przezyję)
Jestem prawie zdecydowany, ale mój kolega wysłał mi ciekawą ofertę PROFOTO...http://www.procentre.co.uk/profoto.html , gdzie zestaw PRO B2 generator jest za 2900 funtów netto- (dużo, dużo) ale dają do tego główkę PRO HEAD gratis która kosztuje około 1000 funtów...co jest dość duża okazją. Cały zestaw jest droższy od BOWENSA i ma lepsze osiągi w szybkości błysków i czasie ładowania ale tylko 1200 watów więc przy silnym słońcu może być różnie. 2 sprawa to akcesoria, zastanawiam się i proszę znawców tematu o podpowiedz czy akcesoria od bowensa można przystosować do profoto- chodzi i o garnki i softy( softy chyba łatwiej). Nie miałem jeszcze nigdy profoto w ręku ale usłyszałem wiele dobrego... poza ceną Rozwiązaniem może byłoby wykonanie jakiejś przejściówki- kolega pracuje na tokarkach numerycznych i przekonywał mnie że jest mi w stanie zrobić wszystko w metalu, tylko nie wiem czy wykonanie przejsciówki nie wpłynełoby jakoś na błysk, kształt( mam tutaj na mysli garnki) Jeśli ktoś mógłby mi udzielić porady będę wdzięczny za wszelkie sugestie. pozdrawiam serdecznie