Szukaj
ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
tomaszpietrek.carbonmade.com
Aaaa, byłbym zapomniał!
Wielkie podziękowania dla Phoenixa za opisywanie procesu obróbki fot przy okazji ich publikowania na forum. Starałem sie tutaj osiągnąć podobny efekt, ale procesu nie kopiowałem, tylko dostosowałem do swojego widzimisie. (chcialem wylapac jak osiagnac takie charakterystyczne ziarno i hmmm miekkosc?)
Mam nadzieje, że nie Phoenix nie bedzie miał nic przeciwko takiemu uczeniu sie od niego![]()
no nic. Moze nastepnym razem bedzie lepiej:P
Dziwnie ucięte. Ale światło fajne.
No niestety miałem taki dzień, że wszystko bardzo ciasno kadrowałem (a widziałbym ten kadr nie tyle z wiekszą ilością prawej, co w ogóle nieco szerzej),a mam przyzwyczajenie z mojego ukochanego starego średniego formatu, żeby od razu w wizjerze kadrować tak, żeby potem nie trzeba było przycinać. Zazwyczaj się sprawdza, tutaj nie wyszło yhm, idealnie:P.
Dzieki za uwagi![]()
Bardzo mi się podoba...
Przed przeczytaniem podziękowań pomyślałam, że ktoś się tu w phoenix'ową obróbkę bawi, ale średnio mu to wychodzi. Światło faktycznie ładne, ale buzia i ręka wyglądają na przepalone (pewnie Ci to wyszło w czasie obróbki dopiero). Pomęcz jeszcze trochę tą dziewczynę, bo wygląda na to, że warto.
.
Ale tu nie ma ani jednego przepalonego piksela przeciez. Aż otworzyłem plik i sprawdziłem.
Nie starałem się klonować "efektu phoenix'a". Taką koncepcję na "fakture" na zdjęciu miałem ochotę już dawniej (bo sam cross to nieodłączna cecha moim portretów, jeśli niej jest to BW. Jakos tak narazie wychodzi, mam nadzieje, ze nei bedzie tak zawsze...) ale nie wiedziałem jak to osiągnąć. Phoenix przyszedł z pomocą
.
Dzieki, ale meczyc jej chyba już nie bede. Mam spooore zaległości szufladowe,a ten kadr mnei nie zachwyca, jak juz napisałem.
Pozdr.
mnie nie podoba się ten przepał i hmm... niby nie powienienem wytykać wad modelki, bo oceniam forografie, ale fotograf powinien dbać przede wszystkim o detal... wiec jest to dziura między zebami modelki. Skutecznie przykuwa uwage, a chyba niepotrzebnie..
zawsze chetnie slucham krytyki, ale juz drugi raz mowie, ze tu nie ma zadnego przepalonego piksela...MONITORY DO KALIBRACJI
Z dziura masz racje. Jak gdzies bedzie jeszcze wrzucane, to poprawie.
Dzieki za opinie.
Skontaktuj się z nami