Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Skive Fjord

Domyślnie

Tam jest ladna panorama z ulicy Violevej. Niestety nawet najmniejsza ogniskowa 16 na moim 16-85 nie jest w stanie tego obiac. Wydaje mi sie, ze bylem po prostu w zlym okresie, lepiej pojechac pod wieczor, bo slonce zachodzi z drugiej strony. Skusily mnie jednak dramatyczne chmury oraz ladny odblask w prawej czesci fiordu. Niestety to, co wygladalo ladnie w naturze, wyszlo inaczej na zdjeciu.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Zaraz, zaraz ... na razie takie propozycje ? Na tym etapie to zadanie polega na "pogodzeniu" nieba z resztą obrazka pod kątem kolorystyki i luminancji ... Kadrowanie za chwilę ... Karbulot - jak Ci się "to" widzi ?

Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Były tak piękne rudości i nasycone płaszczyzny wody - to nie, nie podobało się. Trzeba było dodać połacie nudnej zieleni.

Domyślnie

Nawet niezle chociaz dla mnie za malo kolorow. Tylko ja wycialem te badyle na dole. Sa jakies takie ordynarne i leza na ziemi.

Ja niepotrzebnie na sile probowalem wyciagnac cienie. Juz przy okazji innej fotki mi powiedziano, ze jest za ciemno tu i owdzie. Wiec wyciagalem jak glupi te cienie nie zdajac sobie sprawy, ze skoro robilem fotke pod slonce, to logiczne jest ze mam niedoswietlone miejsca. Tutaj przydalaby sie sabinka (niestety jeszcze sie nie dorobilem), mysle ze by rozjasnila te ciemne miejsca plackow po prawej stronie. Ewentualnie rozwietlac pedzelkiem a nie calosc.

Jutro sie jeszcze pobawie ta fotka. Mam jeszcze kilka innych, choc nie tak ciekawych. Pomine silowe rozswietlanie ciemniejszych partii krzewow, wtedy jak podniose kontrast, to pozbede sie tego zadymienia powietrza.

Domyślnie

Po kadrowaniu - widzę to chyba tak ... Więcej to już "zabawa" ... Ale i tak nie jest najgorzej. Pozdrawiam .

Może być ?
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Wyszły sobie wersje dwie ...

Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

generalnie całkiem przyjemnie, ale nie da się oszukać faktu, że ostre słońce mocno dało się we znaki temu zdjęciu. po przekadrowaniu i korekcji jest o wiele przyjemniej, tylko na Boga zdecyduj sie na coś albo mniej kolorów, albo więcej

Domyślnie

moja skromna propozycja, lubię kolorowo i bajkowo. Owszem nie każdemu może się spodobać, ale fakt faktem jest inna od oryginału....

http://img6.imageshack.us/img6/2377/dsc0082gou.jpg

Pozdro
    moje ogiery z innej stajni

Domyślnie

Bardzo ladna obrobka sleep.
    Nie wiedzialem, ze tyle mozna wyciagnac z tego RAW-a...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów