Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Moje "studio"

Domyślnie

Polecam ciemno-szary też tak mam i nie odbija światło i da się w tym pomieszczeniu żyć.
    D800, D810, Nikon F90X. Szkła: Sigma 8/3.5, Nikkor 16/2.8D, Nikkor 20/1.8G, Nikkor 18-35/3.5-4.5, Nikkor 50/1.4D, Tamron 28-75/2.8, Tamron 90/2.8, Nikkor 70-300
    Moje mapy hdri

Domyślnie Sciany studia ZAWSZE KOLOR SZARY - 15 - 18 %

Cytat Zamieszczone przez Saint Zobacz posta
    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
    Sprawdzony i jedyny kolor uzywany przez studiowych specjalistow - kolor szary okolo 15 do 18 % szarosci. Mieszajacy kolory beda wiedziec o co chodzi.

Najbardziej neutralny color do studia fotograficznego - polecam !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lopek77 Zobacz posta
    Sprawdzony i jedyny kolor uzywany przez studiowych specjalistow - kolor szary okolo 15 do 18 % szarosci. Mieszajacy kolory beda wiedziec o co chodzi.

Najbardziej neutralny color do studia fotograficznego - polecam !
    Już dawno poomalowane więc ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saint Zobacz posta
    Już dawno poomalowane więc ...
    Nie zwrocilem uwagi ze ten temat juz sie ciagnal jakis czas. Studio jest ok i mysle ze wystarczy na portretowe zdjecia .Malo miejsca do gory i zdecydowanie malo na boki. Z tego wlasnie powodu nie robilem studia w domu bo bym mial te same wyniki. Mam 58 m2 garaz ale sufity maja tylko 2.5m i nie jest ani ogrzewany ani chlodzony. Lepiej sie sprawdza do trzymania samochodow , moich toys i innego junk niz na studio.
    Nie wiem jak jest w Polsce ale tutaj ludzie niezbyt dbaja o wyglad studia. Wiekszosc dba jednak o efekt koncowy. Tak wiec duzo miejsc jest ulokowanych w duzych magazynach / halach , gdzies na uboczu w malo urodziwej okolicy. Ostatnio bylem w takim "typowym" studio gdzie murzyni wykorzystali potzezna przestrzen na studio nagraniowe i fotograficzne.
    Jedna wielka hale podzielili na dwie czesci gdzie okolo 150m2 zajmowalo muzyczne studio a reszte , ok 300m2 studio fotograficzne. na srodku tej poteznej otwartej przestrzeni stalo tlo - moze z 5 na 5 m , kilka lamp, skladany stol na wszystkie aparaty , lenses i inne duperele, pare rozkladanych krzesel ... i nic wiecej. Ogolnie mowiac strasznie pusta przestrzen ale super fotki i potezne mozliwosci ( glowne drzwi z tylu byly przystosowane do wjazdu semi truck ( tir ). Nie ma problemu z odbitym swiatlem od scian czy sufitu. Za wynajem placa ok 2400 pln i uzywa tego kilkunastu ludzi.
    Minusem bedzie pewnie lokalizacja , ogrzewanienie/chlodzenie , ogolna czystosc tego miejsca i wyglad. Wszystko zalezy od tego co potrzebujesz no i oczywiscie kwestie finansowe. Gratuluje wykonania i zycze powodzenia

Domyślnie

Polaka to nie Stany . Bierze się to co dają, albo to na co pozwalają możliwości .

Domyślnie

Zrobiłem pomiary ostatnio i wyszło mi, że mam o 15 m2 więcej niż na planie to miło

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów