Close

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 145

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A ja bym proponował zakupienie Np używanego D70 z obiektywem. Na początek jeżeli nauczysz sie ustawiać wszystkie parametry i liźniesz fotografię to albo złapiesz bakcyla albo porzucisz to zajęcie. Osobiście jak przesiadłem sie z canona 300D a 350D to jeżeli chodzi o zdjęcia nie odczułem znacznej różnicy. A dodatkowo odkryjesz co cie pociąga makro , portret itp

Domyślnie

D90 za drogi jest ( D5000 + 18 - 105 VR kosztuje 3369 zł a D90 - 18 - 55 vr kosztuje 3649 zł ) D90 z 18 - 105 VE kosztuje ponad 4000 zł .Więc zostaje przy D5000 do tego starczy mi jeszcze na parę ważnych rzeczy a to że manualnie ustawiać będę ostrość wcale mi nie przeszkadza a do niczego nie potrzebuje dodatkowych wyświetlaczy jak w D90 czy tez opcji do wyzwalania lamp jakiś tam...

Domyślnie

z tymi dodatkowymi wyświetlaczami to się nie zgodzę. Fakt faktem w D80 dodatkowy wyświetlacz jest bardzo przydatny
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

no nie wiem czy mama mi dołoży 2000 zł do D90 + 18 - 105 <sciana> ale kurde wtedy juz nawet na karte pamieci nie będe miał

Domyślnie

zauważyłem , że ten D90 ma jakieś problemy techniczne również ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cambridgei Zobacz posta
    zauważyłem , że ten D90 ma jakieś problemy techniczne również ...
    Tak są o tym na forum 2 wątki jeden nawet b. długi.Warto przeczytać przed podjęciem decyzji.Zebyś potem nie pluł sobie w brodę!!!

Domyślnie

jak do krajobrazu to powiadają że Zorka 5 się extra spisuje
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Domyślnie

Na razie Obiektyw 18 - 105 VR mi wystarczy muszę się zdjęcia nauczyć robić i w ogole obsługiwać aparatem hehe

Domyślnie

a może by zastąpić 18-105vr jakimś innym obiektywem bez VR? trochę się zaoszczędzi?
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

Ja zawsze namawiam do stałek. Może dlatego, że sam robię zdjęcia praktycznie tylko stałkami. Uczą innego podejścia, dyscypliny, myślenia o kadrze. No ale - trzeba to przyznać - mogą być mniej wygodne.

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów